torsdag 10. desember 2009

Smake, smake pepperkake

De søte små begynner gjerne å snakke om pepperkakebaking tidlig i november, antakelig av frykt for at Fruen skal glemme hele moroa. Det kan ikke være noen annen årsak til at emnet bringes opp dag etter dag etter dag? Nå er Fruen slik at jo mer det mases jo mindre motivert blir hun, og derfor innførte vi for noen år siden pepperkakebaking første helg i advent. I år ble det andre helg i advent, med et lønnlig håp om at det skulle vare til jul. Det ser imidlertid ut som om det blir en runde til, ettersom kakeboksen allerede er tom. Vi mistenker at unge Woody har overvunnet motviljen mot rosa glasur....
Heldigvis har vi alt som skal til, konditorfarger fra de britiske øyer, kakeformer fra det store utland og det mørke innland, og denne gangen husker Fruen kanskje å ta frem disse formene fra Crate&Barrell, innkjøpt i New York en snøvåt februardag.

4 kommentarer:

 1. Næmmen så kule former, jeg likte selvsagt den krone formen jeg da..
  Jeg er herved sykt misunnelig!

  SvarSlett
 2. God bakst! Hit kommer det en mormor som skal ha pepperkakebakedag. Det er husmora veldig glad for. Forøvrig syns husmora at de kakene man får kjøpt i butikken er minst like gode. Men det er det ikke lov til å si. Kan jo ha noe å gjøre med husmoras ferdigheter innen bakst å gjøre...:-)

  SvarSlett
 3. Anette: jeg er ivrig samler! Disse er veldig høye og kan sikkert brukes til annen deig også.
  HKH: Det aner meg!
  HH: Heldige du! Jeg er ingen emsterkokk, men baking går sånn noenlunde bare jeg slipper gjær.

  SvarSlett