tirsdag 15. desember 2009

Juleverksted

Vi flyttet til større hus sommeren Woody begynte i tredje klasse. Plutselig ble det ikke bare mer å vaske, men også mer plass for besøk. Det året inviterte Fruen klassen hans på juleverksted en skoledag, og dette har blitt en hyggelig tradisjon. Nå går de i sjette klasse, og selv om Fruen vurderte muligheten av at gjengen hadde vokst fra pusling i diverse sofakroker og ved kjøkkenbord så begynte de alt tidlig i høst å spørre om det ble noe i år også.
Før om årene har vi sydd hjerter, bokmerker og gjort makrame. Sistnevnte anbefales egentlig ikke for 22 unger...I år tok vi konsekvensen av at de begynner å bli større, og la opp til mer individuell kreativitet. I går klippet Fruen et ukjent antall hjerter, bokmerker og kronblader til blomster. Og i dag har huset vært fullt, produksjonen på topp og alle var strålende fornøyd. Klasseforstanderen som begynte i høst var over seg av beundring og veldig takknemlig. Ja, det var nesten så Fruen følte seg litt dum når hun prøvde å si at dette er minst like hyggelig for henne.
Neste år blir det to dager - siden de søte små er opptatt av likhet og system må Queenies klasse vente til de går i tredje...

8 kommentarer:

 1. For et flott tiltak!! Jeg husker med glede alle de gangene vi hadde juleverksted på skolen, så dette tror jeg ikke at ungene vokser i fra så lett, nei! Og jeg er helt sikker på at du er med på å skape noen minner for livet!

  SvarSlett
 2. Et ønske om en god jul her fra København, sånn ca 12 timer før jeg flyr mot USA. Håper du og dine får en god og fredelig juletid, selv om jeg tenker at julen kanskje kan være litt bitter-søt for deg.

  SvarSlett
 3. HH: Jeg håper de skal føle at mamma Woody er en som har tid til dem, og så koser jeg meg jo veldig selv også når jeg kan misjonere litt håndarbeidsfag!
  Epicureatricen: Jul er ganske hyggelig. Og heldige du som skal til USA! God jul!

  SvarSlett
 4. Jøssenavn så flink du er!
  Det ville ikke ramlet meg inn i halvsøvne engang å invitere til noe sånt her hos meg.
  MEN så er jeg heller ikke sy-dame med stor S!

  SvarSlett
 5. HKH: Det er veldig hyggelig, utrolig lite pedagogisk og masse goodwill( særlig det siste er kjekt)

  SvarSlett
 6. Å, du er sånn mamma som jeg håper at jeg også kan være for mine barn og ikke minst ovenfor mine barns venner og klassekamerater! Foreløpig har vi kun hatt venner og venners barn på juleverksted, men klassen var jo et fantastisk tips da. Kan jo finne en annen anledning enn juleverksted også, egentlig - så man slipper vente et helt år... Hm, må innrømme at det føles litt 'gulp' å skulle ha 20 1-klassinger her hjemme, men klarer du - så klarer vel jeg...? Ah, glemmer jo at du er håndarbeidsguru da! Får komme meg på det nevnte kurset hos deg først og SÅ engasjere barna!

  Takk for inspirasjon! Håper du har en fin førjulstid! :)

  SvarSlett
 7. Astrid: Jeg begynte da de gikk i 3.klasse,men hadde vært litt med i klassen før det slik at jeg kjente dem litt. Det er veldig hyggelig, jeg har god oversikt over hele klassen, og det tar ikke så lang tid; en kveld med fiksing og så en halv arbeidsdag. anbefales!

  SvarSlett