torsdag 6. august 2009

Mormor

Da mormor ble enke flyttet hun til Barndommens dal, og bodde der til hun døde. Fruen var vel tre år da hun døde, så minnene er vage. Men man husker hendene hennes når hun vifter en hund ut av gangen, å sitte på kjøkkenbenken når hun steker krumkaker ( sesk som en liten frøken kalte det) og hyggestunder når man var på overnatting og egentlig skulle sove. Mormor hadde fjernsyn, og hvis man var våken litt lenger enn planlagt syntes mormor det var bedre å ta småfrøkna på fanget enn å la henne stå bak gardinet og kikke på naboene.
En venninne tipset henne om å skaffe seg postboks, slik at hun kom seg ut av huset hver dag, med strømper og make up. Men tiden ble lang, og selv om hun sydde til oss og stelte hus og hage trengte hun flere aktiviteter. Hun begynte med billedvev, og var godt i gang med dette bildet da hun ble syk. Nå har det stått urørt i 36 år, så om det står urørt noen år her også går vel det bra!
I dag kom vevramma, resten av garnet i original Husfliden-pose anno 1970, kartong og lærebok i billedvev.
Dette kan bli moro, eller det kan bli en påminnelse om alt man vil selv om tiden ikke strekker til. Vi får se.

3 kommentarer:

 1. Så spennende oppgave du står foran!

  Følger spent med på fortsettelsen :o)

  SvarSlett
 2. Er helt sikker på at du fikser dette også! Tenk så gøy det blir når du får litt "teken" på det!

  SvarSlett
 3. KariAnne: Fortsettelsen kommer nok ikke før om en gooood stund.
  HH: ja, det kan bli stas. Inntil videre sliter jeg med å definere meg selv som billedvevende, så gammel er jeg tross alt ikke.

  SvarSlett