torsdag 13. august 2009

Barndommens skatter

Store deler av barndommens sommerferier ble tilbrakt på hytta i Barndommens dal, men det ble en årlig tur til vevtante og sølvsmedonkel. Der fikk vi bade i saltvann, spise kirsebær fra treet og kjøpe smågodt i sommerbutikken. Det ble gjerne en tur til Tigerstaden også, med buss og båt.I Tigerstaden vandret man gatelangs, besøkte Husfliden og Norli og spiste medbrakte boller foran rådhuset. Fruen opplevde besøkene på Husfliden som traumatiske, og endte helst surmulende i trappa mellom etasjene. Det eneste lyspunktet var å få en slik figur eller to, Turid Balkes små skapninger stod, og står, høyt på mors favorittliste. Denne gjengen står fremdeles i settekassa i barndommens dal, en del andre har nok forsvunnet under lek.

7 kommentarer:

 1. jaja, så var det ikke så galt at det ikke var godt for noe...
  Små trefigurer er aldri feil.
  Har selv traumatiske opplevelser fra husfliden som barn, det tok så fryktelig lang tid bestandig...
  Og når man kom hjem skulle Mamma sette opp billedveven sin - det var ens betydende med at man ikke så særlig til henne på noen timer og det var garn og pinner og hyssing OVER ALT!

  SvarSlett
 2. Fine skatter i hvertfall:-) Gleder med til å lese din Antijantelov etter hvert!

  SvarSlett
 3. HKH: hehe, billedvev ble jeg spart for, men nå har jeg pådratt meg en selv. Og verst av alt , jeg endte med å jobbe i nevnte butikk - garnavdelingen...
  Mammadamen: Oppdrag utført. Det var ikke lett.

  SvarSlett
 4. Så artig å se flere av disse figurene. Moren min har den vesle tassen helt til venstre, samt en liten konemor. Eller, det er det jo ingen som vet om hun er, men de to har alltid hørt sammen. Er det Balke som har laget disse altså, så gøy med ny kunnskap! Takk! =o)

  SvarSlett
 5. Neglecta: Jeg tror det. Huff nå ble jeg usikker. Får ringe mor og dobbeltsjekke.

  SvarSlett
 6. Dette var min barndom også!!! Er det mulig å få tak i sånne i dag, tipper de har blitt rådyre samleobjekter! Jeg hadde det ikke selv, men hos min venninne med PH-lampe og furukjøkken var det sånne, og vi elsket å leke med de.

  SvarSlett
 7. Oktava: jeg har ikke sett dem i salg på lenge. Sist jeg så dem var da Husfliden i Oslo solgte unna av prøvelageret sitt - endel av de står i Barndommens dal sammen med noen andre godbiter. Hurra!

  SvarSlett