lørdag 22. august 2009

Barn i butikk

Det er vel noe de fleste mødre har erfart, de butikkene man selv vil inn i er ikke alltid de samme butikkene som avkommet vil inn i. Hvis man i tillegg er velsignet med barn med sterk vilje og godt ordforråd, kan man egentlig bare kapitulere og gå rett til nærmeste lekebutikk. Det man ikke behøver gjøre, er noe Fruen opplevde i sin tid bak en garndisk.
Se for dere følgende scenario:
Sen ettermiddag en regnfull høstdag. Inn kommer en mor med fire barn på slep. Etter utstyret å dømme er barna samlet sammen på skoler og barnehage, og de virker ikke toppmotivert for innkjøp av vevgarn. Mor i huset drar fram fargekart , finner en kurv og er klar for detaljorientert diskusjon om garnkvaliteter og fordeler og ulemper ved plantefarget garn. Man ser avkommet rulle med øynene...
Så sier mor de bevingede ord: Hvis dere ikke oppfører dere pent går vi igjen med en gang.
Need I say more? De ungene gjorde sitt ytterste for å få mor til å holde løftet sitt , og vi ryddet garn, hovler og strikkepinner på overtid den kvelden.
Fruen som da var barnløs skjønte en ting den dagen: Hvis man er i en butikk hvor barna trives, kan nevnte kommentar være nyttig. Hvis ikke, prøv heller noe sånn som Hvis dere står helt stille og ikke finner på noe tull tar dette mye kortere tid.

2 kommentarer:

  1. He, he bra poeng. Alltid lurt å tenke litt igjennom hva man faktisk sier til de små. God helg ønskes herfra!

    SvarSlett
  2. Husmorvikaren: Det hender man sier ting som sikkert er tenkt å være veldig smart, men som slår tilbake som en bomerang ja.

    SvarSlett