torsdag 18. juni 2009

Fri som fuglen

Høvdingen kjører motorsykkel. Heldigvis er dette en gammel vane, og ikke noe han la seg til da han fylte førti. De søte små har blitt transportert til og fra barnehage og skole, og synes dette er helt topp. Fruen har også sittet på, forrige gang var i mai 2007. Det kan dermed slås fast at
a. Fruen synes ikke dette er mer enn måtelig festlig
b. Høvdingen synes det er hakket festligere å kjøre MC sammen med gutta.
Det gjør han nå. Høvdingen og et par-tre andre er på sin årlige, og etter egen mening særdeles velfortjente, motorsykkel-tur. Livet og lykken er å ha en halvplan og så ta det derifra. Årets plan er omtalt som vestlandet, vi får se - jeg forteller når vi kommer hjem.
Det hender fruen blir mildt oppgitt, det er viktige turer på motorsykkel, det er julebord og hyttetur og så en og annen ørliten jobbtur. Det hender man føler seg som en pensjonat-vertinne av den gretne sorten som øser opp smakløs mat til de sultne hordene, ser dem skyfle i seg maten og stikke før noen har fått sagt oppvask. Det hender fruen vil ut og farte også, bare litt. Uten de søte små vel og merke, for visst skal vi svinge oss i helgen -det er tur til sentrum, bibliotek, kanskje ned til sjøen, kanskje gruver, sikkert handle mat og i hvert fall lufte lystige Laika.
Men, sukk hjerte, bare en time på kafe med kaffe latte og avis...Det hadde vært så deilig! Det aner oss at alternativet blir en iskaffe foran fjernsynet i morgen kveld.

6 kommentarer:

 1. Jamen er det ikke sånn da, at vi damene liksom tyger oss ned med alt ansvaret.
  Mye fordi vi tenker at noen må jo gjøre det og den noen er meg.
  Jeg for min del har bevilget meg "husmor - ferie" i 3 dager i begynnelsen av juli, da skal jeg på hytta til Gunnhild og jeg gleder meg til å komme bort litt..
  At en føler seg som om en sånn pensjonat vertinne er ikke spes. gøy, men dersom de vi lever sammen med vet å i det minste sette pris på oss - ja så svelger vi gjerne det.

  SvarSlett
 2. Åååååh, du skulle hatt en week end-tur med meg i London! Shopping, sightseeing, starbucks og deilig mat! :) Små avstikkere til Henley, eller Windsor og hilst på the Queen og tatt en pint på pub`en ..
  eller kanskje til Italia??!
  - sistnevnte er min drøm nå! :)
  Ta deg en jentetur, det er vel fortjent, etter hva bloggen forteller! Klem

  SvarSlett
 3. hmmm... om man vil dra på dameferie uten barn, er det ikke bare å gjøre det da? Man bestemmer seg for det, og så gjør man det. Høvdingen tar sin sykkeltur og så tar du din? Det er noe med det å ha noen dager fri fra det vanlige livet. Helt alene. Tenke på egen hånd uten avbrytelser fra søte små.

  SvarSlett
 4. HKH: Sant, sant! Det blir nok noen dager på meg også, et elrl annet sted i løpet av sommeren.
  Embla: Italia! Hvorsom helst i Italia - jeg er grei og hyggelig sånn.
  Mykstart: Det er jo det, og jeg har mine lufteturer samt at jeg nok er flinkere til å ha kontakt med evnninner sånn til daglig. Men noen ganger er det bare så veldig på sin plass å syte litt, bittelitt!

  SvarSlett
 5. Ah - jeg skjønner hva du mener, Frue. Har en venninne som skal på Jentetur til Oslo på Madonnakonserten om en måneds tid, og jeg er såååå misunnelig! Ikke at jeg vil på konsert. Ikke at Oslo er mer enn en liten togtur unna (de andre bor på vestlandet), men å dra på jentetur - aaaaah - lengter!

  SvarSlett
 6. Ja, det er det å være fri.jeg savner det å kunne at avsted uten å ha organisert unger, bikkje og hus - tror endel menn har det noe enklere der.

  SvarSlett