mandag 15. juni 2009

En liten en?


Det hender fruen får sånn aldeles gråtkvalt lyst på en liten attpåklatt. Queenie synes dette er en strålende idé, mens husets mannlige befolkning stemmer imot. Det gjør jo fruen også, men de er så søte og nusselige og myke og gode at innimellom hadde det bare vært så veldig veldig veldig koselig. Fruen er inne i en slik fase for tiden, så derfor gjør hun det eneste rette - nemlig å liste opp, svart på hvitt hvorfor dette ikke er en god idé:
1. Svangerskap:
Fruen har hatt lange svangerskap, hun gikk elleve dager over termin med Woody og fjorten dager med Queenie. Det skal ikke festes på papir alt man gjorde for å få ungene ut før de ble modne for konfirmasjon, men blant høydepunktene var hasardiøse bilturer på humpete veier, intens tauhopping, trappevandring og reelle trusler om å søke tilflukt i en stall ( gjett når Woody skulle ut)
2. Reduksjon av det private rom
Man blir veldig offentlig når man er gravid. Ikke slik at man figurerer i den kulørte presse, men alle kan mene noe om mage, vekt, legger, sovestilling, mulig kjønn og mye annet. Og dette avtar ikke etter fødsel.
3. Nattesøvn:
Woody hadde absolutt ikke behov for mer enn åtte timer søvn i døgnet, fordelt på smådupper. Vi tror han var ekstremt nysgjerrig allerede da, og at han var livredd for å gå glipp av noe. Første gang han sov en hel natt turte fruen omtrent ikke sjekke senga hans.
4. Spising:
Queenie nektet å ta til seg annen næring enn morsmelk. Dette førte til totalnekt av flaskefor, og brekninger når hun fikk fast føde i munnen, noe som varte til hun var over åtte måneder. Man kunne føle seg lett innestengt i denne perioden...
5. Plass
Fruen synes det er passe med en unge i hver hånd, og en på hvert kne. Dette går ikke med tre.
6. Eget liv
Jaja, det er superegoistisk, og skal vel knapt nok nevnes men det er ganske så ok når de vokser til og klarer å ordne seg selv også.
7.Kakebaking
Man baker og baker, til avslutninger på skole, i barnehage, bursdager og andre festligheter. Hvis man skal opprettholde dette nivået vil vi trenge ny stekeovn. (Og kanskje en Kitchen Aid)
8. Utstyr
Man har av sitt hjertes godhet fordelt det meste av babyutstyr; litt til venner og litt til vår venn Finn.no. Å anskaffe dette på nytt er uaktuelt. En attpåklatt måtte bodd i lekegrinda!
9. Laika
Lystige Laika ville definitivt tatt sin død av å ikke være minst og søtest lenger. Vi ser for oss grimme sjalusiscener.
10. Det viktigste
Vi har verdens fineste gutt, og verdens fineste jente. Hva slags stakkar skulle kommet slengende etter det?

9 kommentarer:

 1. Jeg er så hjertens enig med deg!
  Vi har en Storesøster som ønsker seg en lillesøster noe så til de grader, det er rett og slett ikke bra nok har jeg skjønt at vi skaffet henne en Lillebror.
  For noen år siden ville Prinsen gjerne ha en til, mens jeg ropte høyt om at butikken er var stengt.
  Den senere tid har jeg lekt med tanken, mens prinsen hyler og skriker og er helt prinsesse vil ikke.
  Jeg kunne ramset opp minst dobbelt så mange grunner til at vi ikke ønsker oss et barn til sånn når vi tar på oss alvors brillene, men de du alt har nevnt duger i massevis.

  Det som er noe dritt nemlig er at en ikke har retur rett på dem, når de først har ankommet.
  Og når en er velsignet med et guttebarn og et jentebarn som er verdens herligste og deiligste barn så trenger en jo ikke noen kopi!

  SvarSlett
 2. Hei fru Storlien!
  Det er nok en gang (føler jeg skriver det hele tiden inne hos deg, -ta det som et kompliment!) veldig gjenkjennelig. Vi har jo tre og synes nok det er bra nå, men vi er sannelig ikke like sikre alltid. Synes tre har gått fint jeg, det ligger jo i kortene når vi ikke er helt skremt ennå:-) Men det er ikke oppe til seriøs vurdering her altså med en til, bare litt sånn tankespinn. Det gikk fort unna her med tre tette og jeg savner å ha litt ro rundt babyperioden....
  Du, om det passer slik en gang må vi helt klart treffes for å drikke vin, tror vi skulle klart å finne litt å snakke om:-)
  Nå skal denne nattugla se å komme seg i seng.

  SvarSlett
 3. Ah - et blogginlegg etter min smak :p

  Når Lille Baby er ute av systemet her nå snart, tenker jeg at butikken stenger her også, av lignende grunner som det du beskriver. I utgangspunktet hadde jeg lyst på minst tre, muligens også 4-5, men ser at "ulempene" ved det blir for mange. Vi orker bare ikke. Og så tenker jeg som så: uansett hvor mange barn vi vleger å få, kommer jeg aldri til å slutte å bli litt verpesyk når jeg ser andre gravide eller nyfødte. Og før eller siden MÅ det jo være stopp, så da kan vi like gjerne stoppe på et komfortabelt nivå.

  (Og så får vi se hvor lang tid det tar før vi helt har glemt oppkast, kranglete bekken, søvnløse netter, dager som starter klokka 4 og nærmest bevæpnet konflikt når det gjelder bleieskift...)

  SvarSlett
 4. Anbefaler å starte produksjonsrunde nr. 2. Først to stykker tett i tett, mange års pause, deretter en liten en, som kanskje får søsken senere...? ;)


  Go for it, glem alle 10 punktene, skriv heller 10 FOR. 8-)

  SvarSlett
 5. HKH: Jeg har flere gode grunner, men disse holder i massevis. Å blande inn økonomi, alder og andre seriøse saker er ikke helt min stil!
  Husmorvikaren: Tror også vin hadde vært hyggelig!
  Anaruh: Jeg blir jo litt ekstra verpesyk når jeg er innom deg og leser, ingen tvil om det.

  SvarSlett
 6. Sulvis: Gi meg ti gode grunner som tipper vekstskåla den veien!

  SvarSlett
 7. Å - såpass? Jeg trodde nesten at jeg hadde skremt evetuelle prøvere med lange lister over nei-mat og djeez-jeg-er-så-lei-av-å-være-udugelig, at det norske folketall ville synke til under 1 pr kvinne i fruktbar alder...

  SvarSlett
 8. Haha, den siste der var helt nydelig!

  SvarSlett
 9. Anaruh: Nei, slettes ikke. Og så skriver du så fint om gullgutten at den småtting-perioden også blir litt høyglanspolert!
  Frøken Makeløs:ikke sant! Det er faktisk den viktigste grunnen.

  SvarSlett