mandag 22. juni 2009

Hva griner du for?

Tøffe jenter griner ikke sa vi i ungdommen, plastret gnagsår, glemte kjærlighetssorg og gikk videre. Fruen trodde hun skulle bevare steinansiktet resten av livet, men da Woody var ventende skjedde det et aldri så lite omslag og etter det har fruen skammelig lett for å bli blank i øynene. Høvdingen ble alvorlig bekymret da han ringte henne etter en svangerskapskontroll for å sjekke tilstanden og fikk en hylgrinende frue i røret. Det ble etter hvert kartlagt at det ikke var noe galt hverken med mor eller barn, huset hadde ikke brent hverken opp eller ned og så vidt man visste hadde alle slekter det bra. Derimot satt fruen og strikket og så Silkesvarten på tv.
Ved en annen anledning gikk fruen helt i oppløsning på kjøkkenet da hun hørte DDE synge E6 på radioen. Hun gråt og gråt, og trengte såvisst ikke salte potetvannet den dagen. Da Woody vel og vakkert hadde blitt født mistet E6 sin magiske kraft, og fruen kom seg helskinnet gjennom diverse avspillinger av denne på radio. Helt til en dag, noen år senere da hun igjen gikk i total oppløsning da Bjarne Brøndbo remjet ut over huset Han kjøre eeee sæks den strakaste vein...
Dagen etter ble graviditetstesten kjøpt, og syv måneder etter var man lykkelig tobarnsmor.
Mest sannsynlig vil fruen aldri mer gravidegråte av DDE, men det er rart så mye man kan bli litt snufsete for. I slike situasjoner kan fruen skylde på allergi, feil mascara eller forkjølelse, men det hjelper ikke hvis de søte små er i nærheten. De måler sin mor opp og ned og sier lakonisk - Jeg tror egentlig du griner.

10 kommentarer:

 1. Jeg kjenner til det der.. veldig godt. Det er noen ganger pinlig hva man kan få seg til å gråte for. Mens andre ting står jeg for. For eksempel.. da jeg var gravid og tidvis enda.. "Den fyrste song"..snufs.. Og øyet var ikke tørt under et eneste kapittel under lesing av Ronja Røverdatter. Nå leser jeg Brødrene Løvehjerte for tredje gang, og klarer meg sånn noenlund bra.

  SvarSlett
 2. Hehe, kjenner meg igjen, og ja ... et sikkert tegn:-) Så romantiske som vi ble også, mannen og jeg, under graviditete, men etter gjentagenede netter med nattevåk er stemningen dessverre ofte litt annerledes ... skal jobbe med akkurat det! Ha en fin dag:-)

  SvarSlett
 3. Hehehehe!! Nå fikk du strukket gliset mitt godt! Takk! :) Men man trenger ikke være gravid - neidda, en depresjon/utbrenthet funker også like fint! ;) Klem

  SvarSlett
 4. Mykstart.Jeg griner ennå av Mio, min Mio. Høvdingen har måttet lese kapitlet der barna kommer hjem de tre gangene vi har elst boka. Jeg svikter helt hver gang jeg kommer til " da sluttet veverskens vev å slå"
  Mammadamen: Kjenner meg igjen!
  Embla: Tenker du trengte det i dag...

  SvarSlett
 5. Jeg er ingenlunde mor og verken deprimert eller utbrendt, men altfor lett aktiverbare tårekjertler (eller hva det er som lager alt det saltvannet)har jeg samma søren.

  Sukk! det er blitt mye smil gjennom tårer osv oppigjennom årene. Nå har jeg lært meg til å le av meg sjøl. Min kjære elsker meg heldigvis enda litt mer for denne egenskapen, så det går nok greit :lol:

  SvarSlett
 6. Du er ikke alene om å ha grått dine modige tårer til E6`n til DDE..
  Jeg gråt som en sil gjennom begge mine grviditeter hver gang den sukket opp på radioen.
  Det særeste var engang jeg og en av mine bestevenninner Hege (som begge var svangre så et bare sto etter) satt i bil, på nettopp E6 og sangen kom åpå radio, vi strigråt begge 2 og da sangen var ferdig lo vi så vi gråt isteden!

  SvarSlett
 7. Mio min Mio har jeg ikke lest, den har Smurfepappaen tatt seg av. Og jeg skjønner jo nå at det var det lureste. Jeg er avsindig sentimental på slikt. På steder da barna slettes ikke skjønner hva det går i. Skal holde meg unna den.

  SvarSlett
 8. Hagen: Jeg tror kanskje det er noe med det å bli voksen, og få flere referansepunkter, ikke bare svangerskapshormoner, for min del også.
  HKH: Det er noe med den sangen - kanskje vi skal tipse DDE og så kan den brukes som naturvennlig svangerskapstest!
  Myk start: jeg prøveleser for meg selv først, og ved mulig skjelveleppe må Høvdingen trå til. Han er barskere enn meg!

  SvarSlett
 9. Her kjenner jeg meg igjen! Jeg fikk tårer i øynene av "So you think you can dance?" når jeg gikk gravid.De danset jo så vakkert...

  SvarSlett
 10. Hehehe... DDE som mulig graviditetstest her altså? :-D Utrolig bra!

  SvarSlett