søndag 10. oktober 2010

Ny uke, nye planer


Fruen tenker mer på dette med sykurs for ungdom; hva de skal sy, hvor streng man skal være og ikke minst hvordan man skal motivere dem for videre fremdrift bak symaskinene...
Det viktige er å finne et prosjekt som er relativt lett å sy, men ikke for lett, anvendelig men ikke for prektig. Våre mødres poser for gymtøy og pent fottøy er lettere utdatert, likeledes trekkene til permer som vi produserte etter det obligatoriske skolekjøkkenforkleet.
Kanskje det lureste er å ta en idekveld med mulige kursdeltagere og sjekke hva de kunne tenke seg å mestre? For hvem vet, kanskje er gymposene på full fart inn i varmen igjen?
Det eneste som er sikkert er at Fruen føler seg på nokså gyngende grunn og er litt i villrede om hva som fenger blant dagens ungdom!

7 kommentarer:

 1. Hva med vesker? Eller etui til mobil/i-pod e.l.? Klær er muligvis også en hit. Det var ihvertfall det jeg hadde lyst til å sy i min ungdom. Kanskje ta en titt på Etsy også for å få noen ideer?

  SvarSlett
 2. ...bare hold deg unna blokkfløyteetui
  netty

  SvarSlett
 3. Sykurs for ungdom er en fin ide! Jeg kunne også ha ønsket meg et kurs for barn OG ukyndige voksne - 11-åringen og jeg har sydd vesker, det har vært stas - fine gaver til velvillige tanter og venninner, vi har også prøvd oss på enkle hatter, som er blitt nokså merkelige men har funket til utkledning - og andre litt tvilsomme kostymedningsprosjekter. Dessverre stoppes syprosjektene av mine manglende ferdigheter - så et kurs vi kunne ha gått på sammen - en helg eller etpar kvelder, kanskje bare en enkelt kveld - hadde vært strålende!

  SvarSlett
 4. Jeg tenkte også på noe mobileetuigreier. Eller noe til laptopen.

  SvarSlett
 5. Mamma&mer: Etui er god ide! takk:) jeg ser jo at vinklingen har endret seg noe, det vi og generasjonene før oss sydde var jo absolutt ikke noe vi ønsket oss, men noe praktisk.
  Elisabeth: JA!
  Emaljepikene: Huff og huff, var ikke de heklet de da? jeg minnes Storesøster hadde et i rødt, brunt, lysegult og grønt.

  SvarSlett
 6. Anonym: Så fint at du syr med 11-åringen! Jeg holder introduksjonskurs "bli venn med symaskinen", men tror det er lettere å nå ungdom ved å ha kortere kurs, evt. over en kveld. Det er nok også mer overkommelig for travle mødre!
  Pia: Jeg må visst øve meg på kantebånd og fyllvatt...

  SvarSlett