lørdag 9. oktober 2010

Husflid?

Tidvis bruker man altfor tid på dette internettet, som enkelte i familien kaller det, og det er en del blogger som må besøkes. Og stadig blir Fruen imponert over hvor mange flinke damer det finnes, kreative damer som lager de mest fantastiske kreasjoner. Det strikkes, hekles og syes, ideer og inspirasjon deles med lesere og skapergleden er stor.
Og så dukker det opp en liten tanke; er disse flinke sjeler med i et husflidslag? For som medlem selv er det klart og tydelig at selv som førtiåring er man av de unge. Og selv om man føler seg oppdatert og ungdommelig, så er faktisk ikke en førtiåring blottende ung. Tenk om det kom inn flere unge, med ideer og engasjement, ønsker om kurs og temakvelder! For en ting skal de ha, disse medlemmene som er godt voksne - de er klare for noe nytt. Det er bare det at noen ganger trengs nytt blod, nye stemmer.
Så, om det sitter vordende husflidsmedlemmer der ute, meld deg inn i et lokallag og la deg overraske over hvor mange hyggelige og morsomme eldre damer det finnes. Og ikke minst, hvis du er på Fruens alder, meld deg inn og nyt det å være av de unge! Det er ganske oppmuntrende!

3 kommentarer:

 1. Jeg er nok et vordende husflidslagsmedlem, men har enda ikke meldt meg inn. Hvorfor er jeg litt usikker på. Dels tenker jeg at jeg ikke har så mye tid akkurat nå, og at det er noe jeg skal gjøre etterhvert. Dels tror jeg Husflidslagene kanskje sliter litt med imagen sin. Husflid er kanskje noe som forbindes med en eldre generasjon enn en selv? Rart, for som du påpeker er det mange kreative sjeler der ute av den yngre garde som oss (oss: du - din profesjon, jeg - en glad amatør). Ja. Jeg regner oss som den yngre garde fortsatt, ihvertfall i huflidssammenheng.

  Kanskje Norges husflidslag trenger en mer målrettet innsats mot den yngre garde? Mulig de har det allerede, det vet jeg ikke noe om. Kanskje en kampanje rettet spesielt mot bloggere?

  Har du forresten hørt om Stich'n Bitch bevegelsen i USA? Strikking som feministisk prosjekt. Det er en innpakking som appellerer til mange unge kvinner i dag ville jeg tro. Kanskje Norges husflidslag kunne hente noen ideer derifra?

  Synes det er utrolig flott at du holder kurs for ungdom - det er tross alt de som skal føre interessen for handarbeid og håndverk videre. Også glad for introduksjonskurs av typen "bli venn med symaskinen" som du skal holde (og som jeg gleder meg til delta på). Det er bra med intro-kurs, da blir terskelen litt lavere for å melde seg på.

  SvarSlett
 2. Miranne: Medlem?
  Mamma&mer: Fin kommentar! Jeg kjenner at her fikk jeg ideer til nytt innlegg.NH har en satsing på barn og ungdom, og det er forsåvidt en suksess. Problemet er at mange forsvinner rett ut når de kommer i tenårene, og så blir de rett og slett borte. Vi er jo en litt "satt"organisasjon i manges øyne, og antagelig noe mange ikke har lyst til å bli forbundet med. Strikkekafeene mange lokallag arrangerer har nok vært en viktig døråpner for mange, men vi trenger flere!
  jeg kan verve deg:)

  SvarSlett