fredag 8. januar 2010

Optimistisk modning i skapetSom bunadstilvirker blir man naturlig nok spurt hva slags bunad man har, eller hvor mange bunader man har. Fruen har to, råndastakk og damaskkjol. I tillegg har man i skammelig lang tid hatt en sånn omtrentlig ferdig bunad hengende i skapet, en bunad det bare mangler noen sting på her og der. Så da telefonen ringte før jul med forespørsel om å stille ut den nesten ferdige bunaden var svaret et klinkende klart ja. Sjokket var stort da man tok stakken ut av skapet for noen dager siden og oppdaget at det mangler litt mer enn noen sting her og der. Det mangler ganske mange sting. Det mangler omtrent en tredjedel av stakken faktisk. Derfor sitter Fruen for tiden i sofaen og broderer for harde livet, bare avbrutt av hyppige turer til ovnen for å putte på mer ved.
Det er en kjent sak at det skjer ting med klær som henger i skapet; de har en lei tendens til å krympe. Det er herved bekreftet at det ikke skjer noe som helst med en umontert og delvis brodert bunad som henger til modning.

4 kommentarer:

 1. Åjsann! Da ble det fart på stingene, tenker jeg. Nå kom jeg på at jeg lovte meg selv i mai 09, at i jan-feb 2010 må jeg levere min fine nordlandsbunad til omsøm. For det er sant som du sier, klær krymper i skapet!!!! Nå er det bare søljene som passer av bunaden min, men til 17 mai planlegger jeg å ha hele stakken på. Du får ha lykke til med å brodere ferdig, og god helg!

  SvarSlett
 2. Hehe, lykke til med bunadsprosjektet. Nå må du ikke brodere deg i hjel da :-)

  SvarSlett
 3. Fru Storlien,
  Ville berre seie at du har så utruleg fin ein blogg. Du skriv så levande og klokt om veldig mange kvardagsting, så eg må berre inn og lese kvar dag. Fantastisk bra.
  Ingrid

  SvarSlett
 4. Eirin: Ja, nå er det på tide å bestille time for prøving og omsøm!
  Ragna: Det går bra. Jeg satser på å bli ferdig...
  Ingrid: takk! jeg blir veldig glad for slike kommentarer! Det gjør blogging enda morsommere.

  SvarSlett