onsdag 27. januar 2010

Bunadmammaer

En gang hadde man en kunde som skulle ha ny bunad. All kontakt, all bestilling av tilbehør, alle timeavtaler tok mor seg av. Ved måltaging og prøving satt hun ringside og kommenterte flittig. Ikke bunaden, men kroppen inni bunaden. En gang måtte sønnen komme alene, noe som resulterte i to telefoner før prøving og to etter prøving, samme dag. Man må jo være på den sikre siden når avkommet skal bli telemarking fra topp til tå.
En annnen kunde hadde også med mamma, og mamma var så engasjert i nåling og måling at Fruen likegodt gav henne nåleputen og sa Værsågod!
Og så hadde vi mammaen som ankom med sønnen på slep, pakket opp bunaden som skulle syes ut og resolutt kledde av ham alt ned til undertøy og iførte ham bunaden.
Man skal heller ikke glemme mammaen som insisterte på at Fruen skulle krype rundt på gulvet og klemme sønnen på tærne siden han mente bunadskoene var passe, mens hun mente de var litt trange. Eller mammaen som høylydt utbrøt at jammen må du begynne å jogge sønnen min, ellers får du aldri i verden ny dame. Og henvendt til Fruen - eller hva sier du?
Den første kunden var skilt, i full jobb og fremstod som særdeles oppegående ( alt dette informasjon fra mor). Han var i likhet med samtlige av disse sønnene utvilsomt i stand til å kjøpe sterke saker på vinmonopolet uten å bli spurt om legitimasjon.

Dyster til sinns har Fruen gjentatte ganger lovet seg selv at slik skal man ikke bli. Når Woody kommer til skjels år og alder og trenger justering av bunad, da skal man la guttemannen ordne opp selv. Dette har man vært helt sikker på, helt til det gikk opp for Fruen i går at han må jo komme til mamma han.

6 kommentarer:

 1. Åherregud, er det rart enkelte av sorten kan bli litt hjelpelause? Og kva er det med desse gutane, klarer dei ikkje å seie stopp til mødrene sine?

  (Når eg tenker meg godt om så har eg prøvd å seie stopp til mi mor fleire gongar, og det virkar. Ei stund. Og så e' de' på'an igjen...)

  SvarSlett
 2. Ha ha. Det er bare så morsomt å lese det du skriver. Du har et herlig skråblikk på hverdagens små og store viderverdigheter.

  SvarSlett
 3. Ha, ha, herlig innlegg. Hvor motiverte tror du disse avkommene egentlig var for å skaffe seg bunad..? Høres ut som mors prosjekt, ja. :-)

  SvarSlett
 4. Jeg har mange historier fra mitt yrke om overivrige mammaer, én av dem er denne: mamma med 8-årig gutt på slep, høyt, nærmest skrikende ut i biblioteket så alle kunne høre: "har du noen bøker om sex og kropp, for han her (peke, peke..) er så opptatt av det for tida.." Bare ren og skjær høflighet holdt en syrlig kommentar eller to tilbake.. ;-)

  SvarSlett
 5. Hei! Jeg ville bare si at jeg har stemt på din blogg som årets mest velskrevne - til og med to ganger (måtte bruke to forskjellige maskiner for tror du ikke foreldremanualen husket at jeg hadde stemt én gang allerede!).

  SvarSlett
 6. Altgodt: Ahe, jeg har også prøvd å stagge min, med vekslende hell...
  Ragnhild:Takk:)
  Elisabeth: De er ganske motivert, med det forbehold at mor stryker skjorter.
  HH: auau, den er stygg! Kan tenke meg at bibliotek er stedet for ivrige mødre ja.
  Sophie: Takk!

  SvarSlett