torsdag 7. januar 2010

Hva skal man bli?

Selvsagt ønsker vi å forme de søte små og gi dem gode verdier med på livets landevei. At valg og muligheter styres av egenskaper, ønsker og drømmer og ikke av kjønn er viktig å betone, og spesielt viktig siden Fruen er sydame og Høvdingen fordums bilmekaniker. Man snakker og snakker, og tror selvsagt at alt går rett inn og blir liggende på den mentale harddisk.
I går ble følgende samtale overhørt fra pikerommet:
Venninne: Hva skal du bli når du blir stor?
Queenie: jeg vet ikke helt.Mamma har sagt at jeg kan bli akkurat hva jeg selv vil.
V: Åja. Jeg har tenkt å bli dyrlege, for jeg er så glad i katter.Eller sånn hårdame.
Q:jeg vil ikke bli dyrlege, for det hender de må være med og slakte og sånn. Det lukter skikkelig ille. Hårdame vil jeg også bli. Eller sånn Jan Thomas.
V: Jammen han er jo mann.
Q: ja, men han har guttekjæreste. og det vil jeg også ha. Og, han kan både sminke og ordne hår. Og hvis jeg kan begge deler kommer jeg sikkert på tv!
V: JA! Eller magedanserinne. Det så vi i Syden og det var skikkelig moro. jeg tror de sover om morgenen og bare jobber om kvelden.

Jaja. Fruen drømte om å bli professor i litteratur, ha stort hus med bibliotek og en datter ved navn Ulvhild. Ting går seg jo til selv om det blir enkelte avvik fra Planen!

6 kommentarer:

 1. Å for en herlig samtale å få med seg. Dette er jo fantastiske små gullkorn å ta vare på.

  Ha ha! Og så må jeg le høyt av dine barndomsdrømmer med bibliotek og en datter med navn Ulvhild!!!

  Min skulle hete Isrid, men fikk ikke gjennomslag for det, da det kom til saken.

  Takk for fornøyelig lesning og ha en fantastisk god helg!

  SvarSlett
 2. haha, barna mine skulle hete Ask og Embla! Fornøyelig lesning:-) Så rart å tenke tilbake på barndommen og hvordan man tenkte på hva man skulle bli, mye rart man hadd ei tanken ja:-) Ønsker deg en flott helg!

  SvarSlett
 3. Skjønn samtale da...
  Min sønn har sagt at han skal bli sjef for Akvariet i Bergen, eller iallfall for reptil avdelingen!
  Snakk om p ha høye mål, men hvem vet?

  SvarSlett
 4. Eirin: Det er lykke i hverdagen ¨høre dem samtale! Og angående navn, Høvdingen er ikke så opphnegt i Kristin Lavransdatter som jeg er, og det er jo gjerne et samarbeid det med navn...
  Mammadamen: Det er jo veldig fine navn det da:)
  HKH: Gode planer er viktig å ha. Woody vaker mellom jagerpilot og kokk.

  SvarSlett
 5. Jeg synes du har gjort en STRÅLENDE innsats med barna jeg, når frøkna sier 'Mamma sier jeg kan bli hva jeg vil!' Da er det viktigste med i bagasjen vil jeg si, uavhengig av hva Jan Thomas'er klarer å påvirke i en midlertidig fase... For den er midlertidig, sant? ;)

  Og til mammadamen; Jeg har en søster som vil (ville?) ha Ask og Embla til sine barn. Mon tro om dere har lest samme bok? ;)

  SvarSlett
 6. Astrid: Jeg drømmer jo ikke om en stylistdatter akkurat. Men om hun kunne bli like blid og positiv som Jan Thomas, det hadde vrt en annen side av saken. Ask og Embla er forresten veldig fine navn...særlig ask

  SvarSlett