tirsdag 26. januar 2010

Kloke ord
Her forleden dukket det opp en utfordring fra Neglecta,en sitatstafett. Fruen vurderte først å gå for sitt eget livssyn "det er mer mellom himmel og jord enn de fleste andre steder", eller eventuelt sitere Alexander Kielland " den som venter på noe godt venter sjelden forgjeves". Men, det ble liksom ikke den rette schvungen over disse strålende sitatene. Hodet ble bløtlagt, bøker ble konsultert og til slutt valgte Fruen å gå for det hederlige norske ordtaket
Nød lærer nøgen kvinde at spinde

Det er en påminnelse i hverdagen om å gjør det beste ut av det man har, benytte de ressurser man har til rådighet og ikke bare sette seg til i en krok og sture. Selv er man slik at håndarbeidet sjelden er langt unna, og i tunge stunder har strikketøy og broderi vært gode å ha, et godt tidsfordriv som holder tanker unna. Fruen sier noen ganger at om man skulle strande på en øde øy ville det blitt så som så med matlaging av kokosnøtter, men man ville i løpet av kort tid vært i besittelse av et feiende flott og flettet tak av opptrevlede palmeblader og lianer!
Sitatstafetten er startet av Petunia,ta turen innom henne, klikk på alle linkene under stafetten og les andres velvalgte ord.
Herfra går stafettpinnen i hytt og gevær, til MykStart, Uten en tråd og Hagenpåhytta. Kloke damer som sikkert har gode ord på lur!

6 kommentarer:

 1. Takk for ditt bidrag:) En bokhylle inneholder mange kloke ord. I nesten alle bøker finner jeg et sitat som jeg skriver ned eller prøver å huske til senere.
  Det har blitt mange sitater på listen nå, men det et kjempeflott at dere sender stafettpinnen videre:)

  SvarSlett
 2. Så morsomt at du har sendt stafettpinnen videre til meg. Jeg har stor sans for gode sitater, men synes det blir vanskelig å velge. Trenger en liten tenkepause.
  Hilsen nina

  SvarSlett
 3. Da fikk jeg endelig bestemt meg for hvilket sitat jeg skulle velge. Og så har jeg sendt stafettpinnen videre.

  SvarSlett
 4. Dette var en smart måte å løse oppgaven på: :)

  SvarSlett
 5. Og av fibrene på kokosnøttene kunne du brodert papegøyeblomster som dekor på palmebladbunaden din! Du valgte et veldig "sant" sitat.

  SvarSlett
 6. petunia: veldig morsom stafett, og hyggelig å være med!
  Uten en tråd: jeg venter i spenning!
  Mormonsen: Sikkert litt juks med det bildet, men hadde ingen rokk å forevige...
  Neglecta:Strålende! der ser du, nød lærer naken kvinne å spinne.

  SvarSlett