lørdag 21. november 2009

Nål og gnål

Fruen ser klare fordeler med å ha stoffsofa. Nåler med forskjellige tråder i kan plasseres i ryggen, klar til bruk. Det som kan være lurt er selvsagt å fjerne nevnte nåler etter endt arbeidsøkt. Ellers kan det gå som i går, da en hjemvendt Høvding slang seg på sofaen og spratt opp som troll-i-eske med to nåler forsvarlig festet i nakken.
Siden gulvet også har vist seg uegnet for oppbevaring av nåler, må man ty til andre muligheter. Nåleputer er kjekt, knappenålesker likeså. Men aller best er nålhuset fra far i Barndommens dal. Laget av reinhorn, med god plass til morderiske kanavanåler med og uten spiss.
Tre slike har han laget, til mor, Storesøster og Fruen. Vi ser ikke bort i fra at det ligger et på lur til Queenie også. Vel har han laget kniv til alle familiens fruer og frøkner, men han er nå av den generasjonen som bestemt mener nålhus er for damer og kikkertvesker for menn.

5 kommentarer:

 1. Et sånt har jeg aldri sett før, det kan selvsagt komme av at jeg ikke er så "syete" av meg.
  Euiet var kjempe lekkert og siden Pappa`n din har laget det, er det også helt unikt!

  SvarSlett
 2. Om man ønsker at gjestene skal gå fort, eventuelt at Høvdingen skal sprette opp for å servere rødvin eller lignende, så kan man jo liksom "glemme" litt at man har nåler der?.... Eller?... Hmm, kanskje ikke fullt så morsomt i praksis....
  Etuiet din far har laget var nydelig!

  SvarSlett
 3. Min bestefar rensa tennene med nåler, og oppbevarte dei i sofaryggen. Stilig. Og vi syntest det var så spennande når vi fann nålene igjen, og kunne dra dei litt opp slik at bestefar fann dei når han trengte dei. Vi har alle våre greier...

  SvarSlett
 4. Nålehuset er nydelig. For noen detaljer og for en tålmodighet. Skapergleden ligger tydeligvis i genene!

  SvarSlett
 5. HKH: jeg har sett i metall, men aldri i reinshorn. han er utrolig netthendt, og jeg blir ofte spurt om han lager dem for salg. Svaret er NEI, dette er en familiegreie.
  Husmorvikaren: God tanke, nå blir han dessverre ikke i utpreget rødvinmodus av å se ut som et skabbete pinnsvin...han har jo selv valgt meg, med synåler, trådstubber og stoffavhengighet så litt må han tåle!
  Alt godt: Fantastisk! Må innrømme at jeg noen ganger jakter på bringebærsteiner med stoppenål etter lunsj!
  Tone: han er veldig flink - da han tippet åtti år begynte han med lesebriller til det verste pirket. han er mye mer tålmodig enn meg - her hender det at sysakene går veggimellom!

  SvarSlett