torsdag 12. november 2009

En dårlig mor?

Det er travle dager og uker. Fruen syr og jobber litt her og der. Høvdingen jobber også litt her og der, for tiden mest der. De søte små har vært en del syke de siste ukene. Ikke friske nok til å være på skolen, ikke syke nok til å være i senga. Man tror at siden det er mye håndsøm på bunader kan dette friskt kombineres med jobben som selskapsdame for syke barn. Dessverre er dette en myte som faller i grus -Fruen scorer ikke høyt på multitasking. Det har vært dager hvor man føler seg som en bjeffende bikkje.
Det er litt sårt. Det er ingen man er så glad i som barna, de er lyset i tilværelsen, det viktigste i livet. Mest av alt vil man være en varm og god og bollebakende mamma med tid og overskudd, en mamma som finner på hyggelige og utviklende aktiviteter man kan gjøre sammen med barna.
På slike dager er det lett å vri kniven litt ekstra rundt i såret og svippe innom Soulemama, en av de første bloggene Fruen begynte å lese. her er det lutter lykke,hjemmeskole, harmoniske barn som sikkert aldri gneldrer om tv, rislapper, adventskalender med gotteri og leksefri. Nei da, der råder lykken og et kreativt kaos som vi ihvertfall ikke klarer å kopiere. Her er det null kreativitet så lenge det står middagstallerkener på benken, og leksene er ugjort.
Fyse og huttetu sier Fruen, tenk om man er totalt uegnet som mor?

8 kommentarer:

 1. Man trenger ikke dra så langt som til soulmama for å føle seg som ei ufyseleg mot. Ein aller annan kvit blogg med hjemekoselykke held.
  Noen ganger får eg lyst å skyte dei gode kvite mødrene, med stearinlys og bollelykke. Dei som kviner henrykt når barna er sjuke og dei kan koooose heime.
  Men eg gjer jo ikkje det. Heldigvis.

  Eg trur du er ei kjempegod mot eg. Fakta f.

  SvarSlett
 2. Å, Herregud. Jeg har vært innom Soulemama. Sånt kanke væra sunt ...

  SvarSlett
 3. Fru Storlien: kjære deg. Jeg har ikke vært innom denne bloggen før, men jeg har sett en del lignende blogger. Vet du hva? Jeg tror ikke på det!! Jeg tror rett og slett ikke på at alle vegger er hvite, at badet aldri er møkkete, at det bakes boller i hytt og pine, og at alt er bare harmoni. Dersom jeg skulle ta feil, og det gjør jeg stadig vekk, så tror jeg "vi andre" er i flertall. Jeg er helt sikker på at du er en super mor. Men jeg kjenner også igjen følelsen din..

  SvarSlett
 4. Mykstart: Huff ja - la oss male verden hviiiit. Men mye lettere å nevne Soulemama, som sitter flaten så langt borti Portland/ Oregon/ Maine.
  Gunnhild:Klikk deg bakover og les om hjemmefødsler og selvstrikkede bind, argh!
  HH:jeg tror nok de fleste av oss siler litt hva vil vil vise og hvordan vi ønsker å fremstå. problemet med S.mama er at hun er så ekstremt lykkelig og harmonisk, og trives selv om kjøkkenet flyter og klesvasken velter utover.

  SvarSlett
 5. Eg ser at eg tidvis er heilt på tryne når det gjeld rettskriving... fanken heller.. mot og hjeme... Bluss.

  Jeg liker soulmamaen godt jeg, for jeg har en del hangups som kan sammenlignes... tøybleier og ammenazi-- kremt..

  Men det kan bli for mye lykke, det kan det. Spesielt når eg sjøl ikkje er heilt i lykkevater. Da kommer hoggtenna mine snikende ut.. grr...

  Selvfølgelig siler vi hva vi vil vise og skrive om. Men det er vel mye lykke og boller noen ganger. Eg likar litt balanse eg. LIkar å sjå at det er fleire enn eg som er litt heksemamma.

  SvarSlett
 6. Balanse er fint og jeg er OVERBEVIST om at vi er de aller beste mammaene som våre små krapyl kan ha - nettopp fordi vi er vi!

  Og - man skal ikke alltid tro at det er sånn som ting oppfattes via en blogg. Jeg får innimellom små drypp som sier at noen lurer på om det bare er halleluja og rosenrødt og fantastisk og harmoni hos oss, enda jeg føler jeg skriver om litt fra begge sier av hverdagene våre.

  Og hvis jeg er en av de som får sånne tilbakemeldinger, så er det sikkert krisesituasjoner og gneldring hos alle andre også!

  SvarSlett
 7. Husmorvikaren hilser innom og kan fortelle fru Storlien at du langt fra er alene med disse tankene. Men, jeg heier nå på oss litt mer "normale" variantene jeg da!

  SvarSlett
 8. Myktart: jeg liker henne også veldig godt, men det kan bli litt vel rosenrødt innimellom. Muligens er jeg bare misunnelig...
  Astrid:Enig, vi velger jo selv vinkling. Selv har jeg tor glede av å berette om enkelte fadeser i hverdagen, og om episoder hvor jeg absolutt ikke føler meg helt på høyden.
  Humorvikaren:Det er nok flest av oss!

  SvarSlett