lørdag 14. november 2009

Dagens tips!

Dagens tips er ikke hentet fra sydamens yrkesliv, men fra den hektiske aktivitet som utspiller seg rundt diverse kjøpesentre i disse tider og er som følger:
Sett at du har relativt ny bil med sentrallås og standard gråfarge. En type bil det finnes en hel del varianter av i vår tid - alt var forresten lettere før når alle bilmerker så litt forskjellige ut. Sett at du kommer ut fra et kjøpesenter, nedlesset med handleposer, unger, håndveske og i tillegg er du sterkt preget av mangel på tid og mat. Hvis da sentrallåsen ikke virker på første, andre eller femte forsøk er det kanskje en god idé å sjekke om det er noe gjenkjennelig inne i bilen, eventuelt kan det være en tanke å sjekke bilskiltet. Hvis du ikke gjør det, men heller trykker desperat videre på nøkkelen og overser en ampert utseende herremann som hurtig nærmer seg fra venstre - ja da er du garantert en livlig samtale med bilens eier.
Fruen tilføyer at dette er omtrent like oppløftende som å insistere på at at noen på barselavdelingen har trykt en rosa plysjkanin ned i senga til din unge, og kastet den beige frottesaken du selv har plassert der, og glatt overse alle sykepleierskens hint om at du er i ferd med å rappe en annens unge.

5 kommentarer:

 1. Et godt tips, frue. Jeg skriver det bak øret. Ikke godt å vite hva man kommer ut for i førjulsstria.

  Diverse episoder på barsel er jeg ferdig med, så der er jeg trygg. Men den bilgreia derimot ...

  Fordelen her omkring er at parkeringsplassene er ikke større enn at man kan kjenne seg igjen, samt at barnesetet i min bil er så usedvanlig stygt at jeg kjenner det igjen på kilometers avstand.

  SvarSlett
 2. Jeg har aldri vært nær ved å rappe noens unge, men den bil historien kjeener jeg meg relativt godt igjen i.
  Jeg oppdaget derimot at jeg kjeftet og smalt ved feil bil FØR eieren kom, sånn ettertid er jeg veldig glad for det - jeg dreit meg jo nemlig loddrett ut, min bil sto å blinket til meg for harde livet 4 plasser lenger ned!

  SvarSlett
 3. Synline: Sånn barnesete hadde vi også, men måte kaste det da Queenie satte foten ned og nektet å sette rumpa i det.
  HKH:bra jeg ikke er den eneste! jeg har gjort det ved skolen også, men da mente ungene jeg var misunnelig fordi den andre bilen var mye blankere enn min.

  SvarSlett
 4. Du er en morsom sydame, sånn er det med den saken. En god penn har du også, om det skal være lov å få si det.

  SvarSlett
 5. Astrid: jeg skulle noen ganger ønske det ble mer penn og mindre synål! men, jeg jobber med saken...

  SvarSlett