tirsdag 28. april 2009

Særoppgave

Woody skriver særoppgave, tema er et norsk fylke og oppgaven ble utdelt like før påske. Man har besluttet å jobbe minst en halvtime hver dag, og vente med bildematerialet til slutt. Tidligere erfaring viser at bilder og innholdsfortegnelse er det aller morsomste, og det kan oppstå gråt og tenners gnissel når dette må endres.
Vi har etterhverte endt på en genial arbeidsfordeling; Woody og fruen sitter foran pc-en, fruen med best tilgang på tastatur og så fungerer hun som en slags sekretær med telepatiske evner. Større grad av egeninnsats er pr i dag ikke mulig, sønnen sklir lett vekk fra Wikipedia og over på Ebay i sin stadige ( og meningsløse ) jakt på Lego.
Dessverre har sønnen blitt lovet at fra og med i morgen kan han begynne med bildene. Det er litt tidlig - det er mye som gjenstår. Man mangler f.eks kjente mennesker fra Valdres og Hadeland, samt severdigheter i Valdres. Kanskje det hjelper å google attraksjon + Valdres? Hva med Margit Sandemo?
Neste gang er det mulig at Høvdingen blir sterkere involvert i valg av emne!

4 kommentarer:

 1. jaja, det skal ikke være lett!
  Dessuten forstår jeg jo a LEGI trekker altså...
  Jeg husker at MIN 1. særoppgave handlet om noe så fjernt som Teselskapet i BOSTON!
  Den gangen hadde vi ikke internett engang, på den annen side var jeg vel heller ikke nevneverdig opptatt av lego!

  SvarSlett
 2. Teselskapet i Boston? Hvordan kom du opp med den? Jeg er imponert.

  SvarSlett
 3. Det var vel igrunn ikke jeg men min MOR som kom opp med et forslaget.
  Vi skulle skrive om noe som hadde med historie å gjøre og som også i stor grad handlet om økonomi og mennesker som blir påvirket av denne...
  Vi hadde akkurat hatt om import og eksport og primær næringer osv...
  Jeg husker at jeg faktisk synes det var kjempe spennende!
  Tiltross for at jeg ikke var mer enn 12 år...

  SvarSlett
 4. Ja, det står ofte mødre bak særoppgavevalg. Min første var om Selma Lagerløf. Jeg var også 12 år, så de begynner tidligere nå.

  SvarSlett