søndag 26. april 2009

Loppehelg

Da fruen var nyinnflyttet i Oslo ble atskillige helger brukt på å kjøre byen rundt i gammel boble på jakt etter lopper. En av jakkene fra den gang er fremdeles i bruk, mens et gammelt Dior-sigarettetui dessverre forsvant i en flyttesjau.
Opp gjennom årene har det blitt atskillige slike loppehelger i Oslo og omegn, og foretrukne jaktmarker er nå rundt omkring i Drammensområdet. Det har blitt en del gode kjøp, og en del mindre gode kjøp og selvsagt - også ren elendighet...Sistnevnte kommer gjerne de søte små med. Det er fascinerende hvor mange morkne McDonaldsleker de er i stand til å kjøpe for en femmer!
Denne våren er det to store loppehelger. Forrige helg holdt fruen kurs, og denne helgen har hun selv vært loppedame. Dette er et tveegget sverd. Man går glipp av x antall loppemarked, men samtidig er man med på utpakking og rigging og har god tid til å grave gjennom haugene med hjemmetekstiler. Fruen synes egentlig det er helt ok å handle lopper, men når de man står sammen med gir ganske tydelig uttrykk for at dette er noe de aldri gjør, kvier man seg jo litt for handle selv. Nå har fruen valgt å fokusere sterkt på planlegging av re-designkurs, og kan derfor kjøpe femtitallsduker og brikker av hjertens lyst. Så kan man jo tie stille om at det meste er planlagt brukt som duker i stua!
Bilder kommer, men nå er det meste enten: på vask, til tørk, venter på ledig maskin.
Nå skal her dusjes!

6 kommentarer:

 1. Jeg er helt utslitt etter loppehelg, her går vaskemaskinen også for fullt, og det står sekker ute på verandaen... jeg har kjøpt klær til meg selv, til barna og til boken. Og kjempefine ting til kjøkkenet. :-) Og jeg er strålende fornøyd. Jeg har også en del duker liggende som ved nærmere ettertanke er altfor fine til redesign. Deilig er det!

  SvarSlett
 2. Vi har selv besøkt endel loppemarked i løpet av helgen. Imidlertid fikk vi plass til våre funn i håndveska. Vi har også lært hvordan man kan benytte en oppvaskkost når man skal grille pølser. Tydeligvis et perfekt redskap for å rulle pølsene frem og tilbake på grillen. Den moderne far har sine triks.

  SvarSlett
 3. Mykstart: Jeg vil også være på utsiden av tekstildisken!har du med smurfene? Jeg synes det er best å gå uten de søte små, men innimellom er de med.da blir det mer kake og vaffel...
  Fra kontorfronten: Små funn eller real håndveske? jeg håper oppvaskkosten var ren ved start - strålende ide forresten.

  SvarSlett
 4. Smurfene er er flasket opp på loppehelger. Men begynner etterhvert å bli litt utålmodige.. men på den annen side.. så viser jeg dem først hvor jeg vil gå.. i dette rommet er mamma, ingen andre steder.. så går vi til lekerommet.. og gir dem litt penger. Så er de der. Sist helg ble det en relativt kostbar affære.. Lillesmurfen handlet ødelagte plastleker for 60 kr.. tror noen har tatt for seg litt mye..

  Denn helgen varmor alene! OG det var herlig!

  SvarSlett
 5. Ja, det blir endel havarert plastikk når de søte små er med også, men stort sett er det hyggelig. De søte små er hjemme hvis jeg skal ha full lopperunde, minst fire loppis på en dag. De takler ikke mer enn to i slengen.

  SvarSlett
 6. Vi har reale håndvesker, men våre funn fylte dem likevel ikke. Når det gjelder oppvaskkosten var det på det tidspunktet vi så den i aksjon, umulig å si om den hadde vært ren ved start. Vi tok imidlertid ingen sjanser og gikk for sjokoladekaken i stedet.

  SvarSlett