søndag 19. april 2009

De vises sten, og andre steiner

Mormor er på besøk. Hun har holdt Woody og Queenie med selskap mens fruen har re-designet det meste av helgen. I dag har gjengen vært på besøk hos gullsmeden og veversken og de søte små returnerte med hver sin pose med steiner, noen slipte, noen uslipte. Vi er nå godt forsynt med larvikitt, tulitt og mye annet spennende som glitrer. Det er nesten magisk!
Mormor har også tatt utfordringen og begynt på Harry Potter og de vises sten - høytlesning.
Fruen liker å lese, men har en voldsom motvilje mot å lese " det alle leser". Det tok derfor mange år før vi kom i gang med J.K.Rowlings magiske verden. men, gjett om det løsnet da vi først kom i gang! Tre generasjoner har lest, smuglest, grått ( ihvertfall de to eldste generasjonene), sett filmer, diskutert og hatt store og gode leseopplevelser. I høst var fruen, mormor og de søte små i Skottland og kjørte Galtvortekspressen. Fantastisk!
Queenie fikk se den første filmen før den turen, men fruen har ikke vært helt motivert på å lese så tykke bøker for en vilter seksåring. ( Husregelen er at boka skal være lest før filmen blir sett, men grunnet tur jukset man litt)
Nå er vi i gang. Riktignok plukkes det litt på kosedyr og hår, men hun følger med. Og hun stiller oppfølgende spørsmål! Mange!

3 kommentarer:

 1. Jøssenavn, jeg viste ikke at det fantes noen Galtvort express engang jeg - sånn i virkeligheten mener jeg!
  Så utrolig kult!

  SvarSlett
 2. Jeg har heller ikke lest Harry Potter, selv om fire av bøkene finnes i huset.

  Kanskje på tide å grave dem frem til storesøster? Hun er en lesehest av rang, så det er godt mulig det slår an.

  SvarSlett
 3. HKH: det er toget som brukes i filmene, the Jacobite steam train, og ikke egentlig galtvortekspressen. Ingen trillevogner med allsmakbønner, elelr flaksende desperanter. men veldig moro, og så så vi endel av stedene de filmet utendørs.
  Synline: Prøv - de er fantastiske. Vi gikk over til lydbok etterhvert. jeg ble tørr i kjeften etter å ha lest de tre første høyt i løpet av en sommerferie.

  SvarSlett