fredag 27. mars 2009

Lest siden sist


Leselisten er sørgelig lite oppdatert, og det må man gjøre noe med. Joda, fruen leser stort sett hver kveld. Men man kan jo glemme å oppsummere?
Vi begynner på toppen:
Arto Paasilinna: Kollektivt selvmord
To deprimerte finner som via et skjebnens lykketreff vil ta livet av seg i samme låve inviterer til allmøte om selvmord. Det utarter på velkjent paasilinsk vis, og gjengen skaffer luksusbuss og starter jakten på det ultimate sted å begå - kollektivt selvmord.
Hva synes vi: Fruen er stor fan av Paaslinna, men synes ikke denne var helt på topp. takke meg til De hengte revenes skog sier vi, og er enige om å aldri, aldri dra på telttur i finske skoger.
Astrid Lindgren: Lotta fra bråkmakergata
trenger vel ingen nærmere presentasjon. Hvis du ikke kjenner Lotta, Jonas og Mia Maria har du stygge hull i litteraturkunnskapen - så løp og kjøp!
Denne dukker opp med jevne mellomrom. Fruen ble lest for som barn, og synes dette er en fantastisk avslutning på dagen. Og hvis de krangler kan man jo lese mens de spiser kveldsmat...
Torkil Damhaug: Døden ved vann
Fordelen ved å være medlem av en bokklubb er at du blir oppdatert på nye bøker. Minuset er at dette stort sett er krim, og at man stort sett glemmer å avbestille.
Fruen liker ikke krim, og syntes derfr ikke all verdens om denne boka. Blod, sorg og elendighet, og så litt vold, sex og elendighet. Man er definitivt ikke i målgruppen. Så hvis du liker krim - les selv eller finn en seriøs anmelder som liker krim.
Hanne Richardt Beck: Om så det gjelder
Kommer inn under samme kategori som boka over - litt mindre krim men ganske traurig likevel.
Caroline Weber: Queen of Fashion - what Marie Antoinette wore to the revolution
Yes! Dette liker vi. En vettug og faglig gjennomgang av livet til Frankrikes siste dronning, henens ekstreme kjøpelyst og evnen til å uttrykke seg gjennom påkledning og frisyrer. Boka kunne sikkert hatt færre fotnoter , siden fruen mister tråden og engasjementet når det er 120 fotnoter i snitt pr. kapittel. God bok om en spennende dame med en fryktelig skjebne. Og forresten - hun sa aldri: Kan de ikke spise kake?
Mikal Gilmore: Shot in the heart - one family's history in murder
Denne leses om igjen - sist var fruen gravid med eldstemann. Dårlig kombinasjon!
Rystende ærlig fortelling om forfatterens egen familie, hvor fortielse, vold og hat var dagligdags. Den eldste broren ble dømt til døden, og forlangte selv å bli henrettet , noe som skapte et vanvittig oppstyr i USA. Ikke hyggelig lesning, men spennende fordi man får et innblikk i en familie som var mer dysfunskjonell enn noen Ricki Lake kunne hatt som gjester. Og så er det en bok som ihvertfall minner fruen på hvor viktig det er å like sine barn, snakke med dem og gi dem en følelse av tilhørighet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar