søndag 22. mars 2009

København - Køb et garn

For en del år siden vandret fruen arbeidsledig rundt i Oslos gater i jakten på en meningsfylt jobb. En dag var hun innom en venninne som hadde jobb og klaget sin nød over jobbtørken, og nevnte i forbifarten at stedet hun helst ville jobbe var Husfliden. Men hun visste også at kunnskapsnivået ikke var høyt nok til å få foten innenfor. Samme dag gikk hun forbi nevnte butikk, og så en plakat i vinduet hvor de søkte etter ansatt i garnavdelingen. Fruen dro lebestiften over lepper, strente inn og var på intervju dagen etter. Dette var en onsdag. Hun begynte i jobben mandagen etter, etter å ha sjarmert seg inn og kanskje ikke vært helt ærlig om vevkunnskapene sine...
Husfliden har vært en del av fruens liv etter dette, til og fra, men alltid til stede. En annen fordel ar at fruen traff en lørdagshjelp der, Oktava, og vi har hatt lange og mange diskusjoner om garn, barn, bøker og bunad. Og mye annet. Store deler av lørdagene ble brukt til å rydde garn, og fable om hva vi skulle strikke neste gang, og gangen etter det, og etter det. På slutten av arbeidsdagen lå det små garnpyramider oppå alle reolene, omtrent som den på bildet.
I dag drar vi til København, utstyrt med strikketøy, liste over garnbutikker, gode sko og kamera. Gjett om fruen gleder seg!
Bildet over viser noe som skal ende som jakke til Q. Fasongen er klar, men akkurat hvordan farger skal kombinerers er litt usikkert ennå.

4 kommentarer:

 1. Du har nok et vinnende vesen ettersom du fikk "drømmejobben" sånn på stående fot!
  God JAKT i Danmark

  SvarSlett
 2. Takk, men jeg tror det skyldes like mye flaks og latskap ( fra butikkens side).

  SvarSlett
 3. Slik gjorde eg det då eg fekk jobb i krystallavdelinga på Glasmagasinet og, det funka!

  SvarSlett
 4. Så bra! For min del hjalp det ihvertfall å ta det litt på sparket, da slapp jeg å bli nervøs.

  SvarSlett