fredag 13. mars 2009

Den uendelige historien

Som tidligere nevnt finnes det en del garn her i huset. Det er skikkelig stas å kjøpe garn, og selv om det ble donert åtte kilo til sfo for noen år siden er lageret fremdeles stort. Enkelte ville kanskje kalle det for stort, men det er ikke fruen enig i. Men nå skal lageret minskes. Fruen skal på en liten svipptur til København om halvannen uke, og har innsett at det garnet som ble kjøpt der for to år siden ihvertfall bør være nøstet opp og satt i planlagt produksjon før neste tur.
På bildet over ser dere litt av shetlandsgarnet, mykt og deilig og forhåpentligvis nok til et skjerf. Muligens blir det et sølvgrått felt i midten for å få passe lengde. Isåfall kan man jo hekle rundt med samme farge også, og plukke opp nyanser fra eget hår... Boka er en gave fra en venninne. Det er et forlag i bygården der hun jobber, og her froleden kom hun med denne flotte saken som er en strikkebok med gamle oppskrifter i bearbeidet utgave. Fruen liker veldig godt! Kanskje kjøper fruen garn til en av de nette små jakkene etterhvert!

Denne genseren, eller jumper som mor ville kalt det, er strikket av garn som også ble kjøpt i København. Den ble ferdig for over et år siden, men viste seg å være for kort. Fruer på en viss alder kler ikke navleutstillende topper! Den har derfor ligget til modning i et skap, men endelig fikk fruen motivert seg til å klippe av vrangborden, plukke opp masker og strikke ny. Nå passer den! Bare så trist at den var finere til rødt hår...

3 kommentarer:

 1. Skulle ønske jeg hadde sånn håndarbeids hender...
  Jeg klarer KUN å strikke rett og vrangt, så derfor begrenser det seg til sittunderlag og tøffler osv. som toves hos meg..
  Jeg har så lyst til å lære å hekle feks. Men Svigermor har forsøkt å lære meg flere ganger - det er bare det at jeg får det ikke til!!!
  Så igrunn er jeg litt misunnelig på deg nå altså!

  SvarSlett
 2. Prinsesse: Det er bare å sette i gang! Du kommer langt med rett og vrang.
  Sulvis: Takk! Den er litt sånn make it up as I go along...Jeg sliter med å følge oppskrifter slavisk.

  SvarSlett