mandag 2. mars 2009

Hjelp!

Etter å ha blogget litt om lav standard på klær og sminke stelte fruen seg og dro på butikken for å handle mat. Varer ble slått inn, dagligdagse fraser ble sagt til gutten i kassa, og fruen dro lommeboka opp for å betale kontant (ettersom kontofyllet er øremerket regninger denne uka.) Overraskelsen var stor da lommeboka viste seg å være tom, bortsett fra et par øredobber og noen frimerker.Varene ble satt på vent og fruen tok turen hjem for å jakte på kronasjene. De dukket opp blant truser i størrelse ti år. Vi har hatt noen runder med dette i kveld, og det har etterhvert kommet en tilståelse. Men hva gjør man? Vi har verden fineste gutt, helt objektivt selvsagt. Han er forstandig og omtenksom, men innimellom kortslutter han helt. Hvordan kan man på en pedagogisk måte forklare ham at mat faktisk er viktigere enn Indiana Jones Lego? Og hvordan få ham til å forstå at dette er tyveri, selv om det skjer innen husets fire vegger.
Vi så Frost/Nixon i går - kanskje jeg skal vinkle det mot en slags Legogate?

2 kommentarer:

  1. Akkurat det tror jeg du kan ta med stor ro. å bli fersket og konfrontert med noe så pinlig! er lærepenge nok. Du kan jo evt snakke med han om akkurat dette- skammen! allerede da det skjedde visste han det var galt. og fikk det bekreftet da det faktisk spilte en rolle iom at dere reagerte. Tror dette er veldig veldig vanlig hendelse. Mao menneskelig. Han har det nok ikke så lett nå .

    SvarSlett
  2. Takk. Det går nok bra, han er en snill gutt men innimellom går det på en måte litt over stokk og stein. Dette er jo ikke akkurat noe man vil snakke med venninner om siden endel av dem også er mødre til vennene hans. Tror han forstår at det er galt, og at det ville vært fryktelig ille om noen av vennene fikk vite det.

    SvarSlett