mandag 2. januar 2012

Gode tilbud?

Jula er mer eller mindre overstått. Folk flest har handlet julegaver til seg selv og andre og behovet for nyanskaffelser er derfor minimalt. På dette nokså ugunstige tidspunktet er det tid for salg. I flere dager har salgsbilag vært stukket inn i aviser, og levert i postkassa.Aviser og nettsider  flommer over av gode tilbud slik at det ikke skal herske noen som helst tvil om at man ved å handle sparer umåtelige summer, sånn i det lange løp.
Nå skal ikke dette være et innlegg om hvorvidt man skal gå mann av huse for å sikre seg godbiter øyeblikkelig, vente til alt legges ut på 70% eller rett og slett la være å handle enda flere klesplagg, enda flere ting. Derimot er det noe Fruen lurer på, og det er følgende:
Du har kanskje også sett det; disse salgsbordene i forretninger hvor det står noe lignende dette:

Alt på bordet 100,-!

Og det man lurer på i den anledning er hva som skjer hvis man friskt og fornøyd soper med seg alt på bordet og insisterer på å betale en camilla? Holder det? For det er jo faktisk det det står på plakaten, er det ikke? Eller er det basert på at vi som kunder skjønner hva det menes, nemlig at hver gjenstand koster 100,-?
Videre lurer Fruen på hvorfor man aldri får seg til å i det minste forsøke, men står der som en kylling og plukker planløst i salgsvarene og undres hva som kunne skjedd...Ville de ansatte blitt rystet, ville de ledd, ville man blitt behandlet som en slesk og ufin kjerring?

Og til slutt; hvorfor tenkte man ikke på dette mens man var en lærling-med-skammelig-lav-lønn...

Det eneste som er aldeles klinkende klart er at om Fruen noensinne skulle falle for fristelsen og teste dette i det virkelige liv, så bør det definitivt ikke skje en gang de søte små er med sin mor på handel. 
Ja, og så var det en ting til.Hvordan kan en jakke ha kostet 6500 før jul, og nå koste 3300 på 70 prosent? Er det rart de søte små synes mors prosentregning stinker når det beviselig er langt mellom utregninger hjemme og i butikk?

5 kommentarer:

 1. Vær snill å gi beskjed når dette skal testes - jeg blir veldig gjerne med eller sagt på en annen måte, det vil Jeg ikke gå glipp av ;) stiller på kort varsel også.
  Gina

  SvarSlett
 2. Jeg har mange ganger tenkt det samme, men ikke våget å røske med meg alt på bordet. I redsel for å virke dum, i motsetning til en med humor, evt en kverulant.

  Elisabeth, innerst i veien

  SvarSlett
 3. Ha ha! Her var det mye morsomt. Kommer nok innom ved en senere anledning. ;)

  SvarSlett
 4. Ok, hvis dette noen gang testes ut i en forretning under januarsalget, ja da bør fruen videoblogge fra happeningen! ;-)

  SvarSlett
 5. Gina: rapport kommer ( hvis jeg tør)
  Elisabeth: Kverulanter, vi? Neida...
  Lise: Takk, og velkommen hit:-)
  Liv-Inger: Mest sannsynlig tør jeg ikke...Men jeg storkoser meg ved tanken på hvordan det kunne gått!

  SvarSlett