mandag 9. januar 2012

Buon giorno? Guten Tag?


Ordet dannelsesreise festet grepet for et års tid siden...Og med stor glede bruker vi det som en unnskyldning for å drømme om en langhelg et solrikt sted.  For at dannelsen skulle være optimal burde vi finne en tysk by med innbyggere som lett og ledig konverserer med nordboere med vaklende og variable kunnskaper innen dativ og preposisjoner.
Dessverre er det ikke alltid så lett å holde fokus.
For selv om forstanden tilsier at man reiser til et sted der tilbudet er eine Tasse schwarze Kaffe, så er det noe med at hjertet jamrer etter caffe americano. Og buon giorno principesssa låter hakket hvassere enn gute Morgen schöne Mädchen ( selvsagt ment for Queenie, man er da ikke helt blåøyd heller)
Så, kanskje skal man vinkle prosjektet dithen at det er lurt å trekke sørover rett og slett for å vise avkommet at det lønner seg å lære språk...Og så kan man, ihvertfall et par dager til, drømme og fabulere og glatt overse januarstrømmen av vinduskonvolutter og den beklagelige vissheten om at biblioteket låner ut aldeles glimrende språkkurs.

2 kommentarer:

  1. Hvis det språk du vil at ungene skal oppleve så bør du unngå de største/verste turiststedene i "syden". Der snakker mange servitører et helt OK svensk.

    Vi planlegger tur til sol og varme.

    SvarSlett
  2. Vi har hittil unngått Syden-Syden. Det orker jeg ikke, og svensk kan de lære på Svinesund ( bortsett fra at de fleste der er fra Halden da). Litt språk må vi kunne snappe opp, litt må vi få prøve å stotre fram - ellers blir det ikke skikkelig ferie for meg...

    SvarSlett