mandag 3. mai 2010

Til jorden som en stein

Noen ganger ønsker man seg et stort og frueformet hull i bakken, som skapt for å krype ned i og være usynlig. I dag har man sittet på stand for det lokale husflidslag, utstyrt med egnet håndsøm, visittkort og lip gloss. Alt lå an til at dagen skulle bli riktig så fin. Man skulle smile og sprudle, levere ut visittkort og snakke med godlynt autoritet om bunad. Dette var planen, helt til første dame ankom bordet. Hun hadde ganske riktig et og annet spørsmål angående dette med å sy ut bunader som har blitt i trangeste laget og Fruen følte samtalen gikk lekende lett og valgte å komme med sin sedvanlige Du vet, bunader har ikke godt av å henge i vestvendte skap, da krymper de.
Alt mens man sa disse bevingede ord følte man at her var dette helt feil, virkelig fullstendig feil. For det første hadde damen overhodet ikke vestvendte skap i sitt hjem, ei heller hadde hun trekkfylt hus om det var noe slikt Fruen insinuerte og sist men ikke minst så hadde hun så absolutt ingen tro på at dette hadde den minste innvirkning på bunadens ve og vel.
Det er vel knapt nok nødvendig å tilføye at man den neste timen holdt seg strengt til faglig vinkling...

6 kommentarer:

 1. Kjære vene, det skal ikke være lett her i verden! Haha, humor er visst ikke for alle. Anne

  SvarSlett
 2. Å .... auda ..! :) Hihihii! Herreguud, jeg kjenner følelsen, man blir bare helt beskjemmet over å kunne spøke så stygt og frekt og vil bare smelte booort ..! Takk for latteren JEG ihvertfall fikk meg nå .. ;)

  SvarSlett
 3. Hi hi! Nei, hvis det ikke var skapet så gjenstår det vel bare en ting da? ...

  SvarSlett
 4. Noen er er ikke bare blitt for tjukk rundt livet.. og det er mye mye verre. Synes jeg da. :-)

  SvarSlett
 5. Anne: Ne, humor er definitivt ikke en allemannsrett.
  Embla: Det va grusomt, jeg føte jeg skjemte ut både meg selv, husflidslaget og selveste bunad-norge...
  Synline: Damen mente å ha lest at innvolene ekspanderer med årene, og at skjelettet dermed presses utover! Mye mer sannsynlig?
  May: Godt sagt:)

  SvarSlett
 6. Hihi, been there!
  R

  SvarSlett