tirsdag 25. mai 2010

Ferrari til folket?


Fruen tyr noen ganger til enkle sammenligninger når hun forklarer skikk og bruk om bunad. Mannen som gjerne ville kombinere mannsbunad fra Vestfold og Telemark fikk grei beskjed om at dette ville være omtrent som å blande fotballdrakta fra Manchester og Liverpool.
Nå skal man ikke gå ut og påstå at menn er enkle vesener som ikke forstår seg på skikk&bruk og gode tradisjoner, men det er nå en gang slik at de følelsesmessige argumentene som gjerne går rett hjem hos kvinner de ser ikke menn verdien og nytten i. 
 I dag skal vi derfor ta for oss et par enkle spørsmål:
1. Mange drømmer om en aldri så lav og liten Ferrari Testarossa som man kan svi rundt på motorveiene med, etter først å ha svidd av en hel del penger for å erverve seg dette vidunderet.
Ferrari er dyrt, og dermed et bilde på suksess ( eller et bilde på at man er klar for Luksusfellen).
Ville det ikke vært kjekt om noen driftige mennesker tok ansvar og flyttet produksjonen fra Italia til Kina? Eller kanskje Korea, Huyndai har sikkert ledig kapasitet?
2. Eller, la oss først som sist være enige om at god vin er i dyreste laget. Hadde det ikke vært en tanke å fylle trailere med solmodne druer og kjøre dem tvers over Europa til et lavkostland hvor man kunne gjort det som gjøres med vin før den er drikkende?
3. Kanskje synes dere ikke at dette er geniale og økonomiske løsninger. Kanskje synes dere at sjarmen med Ferrari blir borte om den bygges i Asia. Kanskje er ikke den spanske rødvinen like god om det står From Poland with love nederst på etiketten. Men om du synes dette er uaktuelt, og at man må spare for å unne seg slik luksus, hvorfor i all verden er det da ok å sy bunad i Kina?


4 kommentarer:

 1. Hehe, du får frem poenget! :) ... kanskje er det suksess, kanskje er det at man er klar for luksusfellen! ;) Nei, man må spare - og noen ting SKAL gjøres som det alltid har blitt gjort og på stedet, fordi nettopp det er særpreget. Klem!

  SvarSlett
 2. Jeg tar gjerne en ekte Ferrari, takk :D

  Du er forresten tagget inne hos meg :-)

  SvarSlett
 3. Embla: Enig! Sparing og forventning er en del av gledenved å skaffe noe nytt.
  BrittÅse: jeg tar også gjerne en Ferrari...Og takk for taggen, den var morsom!

  SvarSlett
 4. Yes! Veldig godt forklart, det der.
  Takk - den kjem nok godt med før eller seinare.

  SvarSlett