onsdag 10. mars 2010

Ti punkt med lykke

Mammadamen har hatt et fantastisk prosjekt gående hvor hun deler ut lykketips til heldige bloggere. Her forleden fikk Fruen sitt lykketips, som går ut på å liste opp ti punkt som er typiske for familien Storlien. Dette har krevd en viss tankevirksomhet, men her er listen:
1. Vi er faktisk alltid på hytta i påsken ( det var et av forslagene hennes). Fruen har hatt to påsker borte fra hytta øverst i Barndommens dal, og det er enighet om at New York med Storesøster og langt fremskreden graviditet er gyldig grunn for fravær.
2. Hver dag stopper Fruen opp og tenker over hvor glad hun er for å ha fått akkurat Woody og Queenie. Vel er det andre fine barn der ute, men det er disse to som gir dagen glans og livet mening.
3. Vi har alltid tid til å ha besøk, enten middag, kaffe eller overnatting. Gode venner skal tas vare på.
4. Vi snakker mye sammen. Dette kan være i meste laget for en Høvding som gjerne har brukt arbeidsdagen på å snakke seg tom, men om han ikke har så mange konsonanter igjen tar vi gladelig til takke med vokaler til han har fått ladet batteriene.
5. Vi kan fnise og le av det meste. Far i Barndommens dal sa en gang Du keinn kje skratte tå slikt, men det er feil. Samme hvor trist og forferdelig en opplevelse er, så kan man få fram et smil og en aldri så liten humring. Kanskje ikke med en gang, men ihvertfall etter en stund.
6. Vi flytter gjerne til Italia! problemet er at italienere flest er lite opptatt av norske bunader, og for tiden bygges det ikke spesielt mange oljeplattformer i det forjettede land - men en gang, en vakker dag, da blir vi nesten-italienere.
7. Når vi kjører til Barndommens dal har vi dialektkurs for de søte små. Nå vet de at mjølk er melk, kaku er brød og æple er poteter, men kunnskapen utvides stadig. Hvis familietradisjonen holdes i hevd vil en av dem ende opp med å bo der oppe og da er det viktig å skjønne hva folk snakker om. Det kan noen ganger være livsviktig å vite at hafeille er gjerde og flyssu er skjørt...
8. Den tekstmeldingen Fruen er mest lei av å sende er denne; Jeg kan ikke. Høvdingen er ikke hjemme.
9. Om morgenen leser vi Aftenposten. Det fordeles slik at Høvdingen tar økonomidelen, Fruen kulturdelen og Woody nyheter og sport. Queenie avspises med dagens reklamesak.
10. Vi har bøker overalt i huset, bortsett fra på badene. De søte små har blitt lest for siden de var bittepittesmå, og nå som de leser selv savner Fruen luksusen i å krype opp i senga med to barn og en god bok. Nå skriver Queenie bøker så det spruter, Woody leser sportsnyheter, bøker om romfart og sjekker Wikipedia hver gang han betviler sin mors ekspertise. heldigvis er det snart påske, da er det på med hodelykt og opp med Harry Potter!

Og sånn helt til slutt og nesten på overtid, som et ellevte punkt og noe som kanskje legger bildet av en superharmonisk familie i grus; vi er virkelig elendige på potteplanter. Her går til og med iherdige kaktuser over ende så piggene rasler.

6 kommentarer:

 1. Flott å lese!
  Kjenner meg igjen i mye her, både med tull og latter og bøker og Italia. Og potteplanter.
  All ære til mammadamen med sine lykketips.

  SvarSlett
 2. Å, så fint å se at andre også kverker potteplanter! Her i huset lever de mest av gammel vane.

  Ellers ligger lykken i de små ting. Det gjelder bare å stoppe opp og se, slik som du gjør, frue :-)

  Ha en fortreffelig dag!

  SvarSlett
 3. Jeg synes det er stor stas at du har laget dette, Fru Storlien:-) Wow! All ære til deg og andre som lar meg få foreslå lykketips for dere:) Forresten har vi også bøker overalt i huset. Det blir litt rotete, men vi liker det slik.

  SvarSlett
 4. Pia: lykketipsene er fantastiske. jeg har prøvd flere av de andres tips også!
  Synline: Lykken er her, lykken er der, lykken er sankte per, sankte pär, sies det så viselig. ha en fortreffelig dag du også!
  Mammadamen: Fint tips, og en fin påminnelse i hverdagen på å tenke gjennom hva som er bra!

  SvarSlett
 5. Siden de søte små nå leser og skriver selv, kan jeg anbefale følgende lektyre: "Å prate Døl". Denne fikk min samboer i gave fra min svigerinne siden han kom fra det sentrale Østland og hadde blitt innlemmet i en dialektfamilie, der enkelte ord og uttrykk kunne være litt vanskelige å forstå. Men, det var jeg som lo mest av alle forklaringer til alle de merkelige ord og uttrykk. Hysterisk. Tips dersom den skal leses av barn; noen sider bør kanskje rives ut først.. Forøvrig er lykkeliste noe av det beste som kan lages, og slett ikke glemmes. Det siste skrev jeg mest til meg selv.

  SvarSlett
 6. RagOrj: Må ha! Har noen sånne gamle fra Lom, men de sliter jeg med selv så de er litt for mye for ferskinger.

  SvarSlett