fredag 23. mai 2014

Tidsklemt?


Vi snakker gjerne om tidsklemma og hvordan den påvirker oss. Vi snakker om hvor mye bedre tid alle hadde før, og hvor mye enklere alt var.

Jeg kan ikke huske at min mor noensinne hadde tid til fredagskollaps i sofaen... 

 Jeg er ikke sikker på om vi virkelig har det travlere nå. 

6 kommentarer:

 1. Som samfunnsfagstudent som nylig har lest norsk familiehistorie kan jeg fortelle deg at du har veldig rett. Tidsklemma har vært der noen århundre.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, våre formødr emå ha hatt mye mer å henge fingrene i - og samfunnet var heller ikke lagt opp til at man kunne kollapse på en sofa eller ta ferie.

   Slett
 2. Jeg tror du har rett. Det som muligens er ulikt er at det er større fokus på å gjøre karriere yrkesmessig nå. Var de mer tilfredse før i tida? Man blir jo sliten av å skulle prestere de berømte 110 prosentene og trenger en sofa-kollaps. Jeg har ikke svaret, bare spekulerer.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror ikke de hadde de samme mulighetene som vi har? Det var vanskeligere å få barnehageplass, heldagsskole fantes ikke, matlaging og klesvask tok lengre tid. Det var vel ikke rom for egenrealisering. Vi har andre utfordringer, men jeg vet ikke om vi har mindre tid.

   Slett
 3. Jeg tror at ting dreier seg litt om prioritering! MÅ man ha ørten styreverv i tillegg til full jobb, hus, hjem og barn? MÅ man på treningssenter flere ganger i uka for å se ut som 20 når man egentlig er 50? MÅ man ha et prikkfritt og presentabelt hjem til enhver tid? MÅ man følge de siste interiørtrendene og tråle det som finnes av butikker for å bytte ut alt inventaret 2. hvert år? MÅ man shoppe non-stop for å følge siste mote, og MÅ man til sin personlige Coach (for overhodet å holde ut peset), til frisøren hver 14. dag, til hudpleie, spa, og gudene vet hva? Blir man lykkelig av dette? Mens au-pairen tar seg av ungene, alle de tekniske hjelpemidlene tar det meste og vaskehjelpen gjør resten? Ikke vet jeg. Men jeg vet hva folk gjorde for noen få tiår siden, og da hadde de også tid til å ta en kaffekopp med hverandre, uten at den elektroniske planleggeren først måtte konsulteres for å sjekke om man hadde tid om en 3-4 ukers tid. Er jeg gått ut på dato? NEI. Har jeg andre verdier enn de som kan kjøpes for penger? JA. Hilsen Astrid

  SvarSlett