torsdag 1. mai 2014

Spørsmålrunde: Oppbevaring av gamle tekstiler

Jeg har vært så heldig å arve noen svært gamle skaut. De er for skjøre til å brukes, så hva gjør man med sånne ting? Pakker det fint inn og gjemmer det? Rammer det inn? Leverer det til museum?

Ja, hva gjør man? Det enkle svaret er muligens litt passivt; nemlig å kontakte et museum med tekstilavdeling. Ikke nødvendigvis for at de skal ha det liggende i et magasin, men for å få gode råd om oppbevaring. Gamle tekstiler er naturmaterialer og vil brytes ned over tid men godt stell kan utsette dette. Det finnes syrefritt papir som man kan pakke inn gjenstandene i, det hjelper.
I tillegg er det absolutt en fordel at skautet ligger så flatt som mulig og uten skarpe bretter. Det er selvsagt ikke så lett hvis det er et stort skaut, men prøv.  ( Ubrukte pizzaesker av typen take-away kan kanskje være fint på størrelsen ).

Før i tiden hadde Kunstindustrimuseet i Oslo spørredag en gang i måneden. Jeg vet ikke om de har det lenger, men det var ihvertfall et godt tiltak. Jeg tenker at der det finnes fagfolk og ekspertise, der skal det også finnes gode muligheter for å få hjelp! Spør! Ring, send en epost, stikk innom - benytt tilgjengelig ekspertise.Eksempel på ikke fullt så gammelt broderi - slike bør brukes!
Delt glede er dobbel glede, og det er liten vits i å ha stabler med broderte brikker i skapet hvis du aldri bruker de. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar