tirsdag 6. mai 2014

vansmekter over hemper og hekter

Hemper & hekter er noe av det minst morsomme på en bunad, men det må til og det må skje ganske langt uti prosessen.
Ikke er det inspirerende fotomateriale heller. Hekter er ikke besnærende hverken i med- eller motlys.

Da er det bedre å ta noen bilder av broderi før og etter damp&press. Observante sunnmøringer vil kanskje reagere på at det mangler innslag av gull? Det stemmer! Jeg tar hovedpressen før gullbroderiene som jeg bruker broderiramme på. Heller være føre var enn å måtte pille halvsmeltet gulltråd ut av ullstoff.Og dere: tusen, tusen takk for alle som liker, kommenterer og deler!
Det å se et resirkulert blogginnlegg om vask og stell av bunadskjorter spre seg i sosiale medier slik som jeg har opplevd de siste dagene - det inspirerer!
 ( Ikke til å resirkulere altså ),  men til å fremdeles formidle bunadkunnskap og skikk og bruk.

Og apropos sistnevnte - snart kommer det et innlegg om dette med sminke, briller, og annen stas som noen sier ja til og andre bjeffer nei til. Hva synes du? Er det lett å være akkurat passe polert, eller føler du at det lett blir for mye for en bunaddag men for lite for et festlig lag?

7 kommentarer:

 1. For en fantastisk fin bakside.

  SvarSlett
 2. Du må jo bare fortsette, med yrket ditt, og med bloggen, som jeg stadig sjekker! Veldig artig og inspirerende å se så utrolig mye vakkert håndverk og å lese så mange "skråblikk" på dette og hint. Men stas til bunad? Briller?? Tar jeg dem av, kommer jeg jo til å tråkke ned 17. mai toget, for uten ser jeg ingenting. Og linser er forsøkt, og plukket av øynene av legevakta litt for mange ganger til at de forsøkes igjen, siste gang av en indisk lege som sa: Do ha lens på den oy? Jai bedøva! Tross iherdige protester fra livredde meg som påsto at jeg måtte kunne kjøre bil hjem igjen ble prosessen gjennomført, men frister ikke til gjentagelse. Men sminke? Vel, litt mascara for å se passe våken ut går an, synes jeg. Men ikke masse maling, og neglelakken tar jeg faktisk av. Så sånn er jeg, man får værra som en er når'n ikke vart som en sku' bli, som de synger. Hilsen Astrid

  SvarSlett
  Svar
  1. hehe, nei, jeg skal heller ikke bevege meg langt uten briller. Og linser gjør vondt...

   Slett
 3. Apropos hekter, vet du om en forklaring på nett, evt you tube, om hvordan man kan lage slike trådhemper? Slik man kan henge lomma i f eks.
  Bloggen din er bare super så jeg håper du fortsetter i mange år.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det vet jeg ikke. Skla jeg prøve å lage en? Bilder, ikke video?

   Slett
  2. Gjerne det om du har tid. Kan jo ta det etter 17 mai ☺

   Slett