torsdag 25. mars 2010

Vikarierende motiv

For tiden er Fruen inne i en av sine vikar-perioder i den videregående skole. Dette er stor stas, ungdommen tegner og syr og oppfører seg stort sett som folk. Fruen oppdateres på Paradise Hotel og Gossip girl, og alle får velge musikk på YouTube etter tur.
Man kommer seg opp om morgenen og forlater huset iført pene klær og leppestift, og har selskap mens man spiser lunsj. Gjeve saker en dag i uka!
Nå skal man ikke stikke under en stol at Fruen ikke var av de flittigste i klassen da hun var en ung frøken og skulle skoleres innen sømfaget ( hun var forsåvidt ikke av de flittigste i klassen på allmennfag heller), men samme hvor sløv man kunne være så ble oppgaver levert til tiden. Småfrøknene man for tiden underviser holdt på å svime av da vikaren friskt og freidig opplyste om at oppgaver leveres til avtalt tid. Senere innlevering resulterer i null karakter. Det ble ikke vekslet ord med vikar den påfølgende timen, men miraklenes tid er tydeligvis ikke over og alle unntatt en leverte til tiden.
Nå er de i gang med ny oppgave, og dagen i dag har blitt brukt til tegning; skisser og motetegning. Den siste timen fikk de fri for å kjøpe stoff, under forutsetning at tegnedelen var fullført. Man har sjelden sett slikt tempo på akvarellstiftene... Fruens motivasjon for å slippe dem en time før tiden var selvsagt ikke helt uegennyttig, men det slår jo aldri feil. Når man tror man får en ekstra time for seg selv kommer minst en en elev tilbake for å få hjelp til mønster. Ergo, en god vikar dropper kaffe latte i solveggen og lager mønster til laptop-veske.

2 kommentarer:

  1. Hei
    Apropos kaffe: Kan jeg få invitere deg på en kopp latte i Asker? Tenkte det kunne være hyggelig å bli litt bedre kjent.
    nina

    SvarSlett