onsdag 24. mars 2010

Hverdagslykke

Lykke kan være så mangt. For tiden deler mammadamen ut fantastiske lykketips, noe Fruen også har nytt godt av. Selv prøver man å ta seg tid til å kjenne på lykken i det som kalles de små ting, og egentlig er det jo slik at det man kaller de små ting - det er jo det viktige i livet.
Lykke er å se de søte små traske av sted til skolen, sammen , i livlig samtale. ( siden man ikke hører dem kan man jo tro det er hyggelig passiar, ikke utskjelling)
Lykke er at de kommer hjem, og selv om man egentlig kunne ønske seg en time til med fredelig jobb kan man faktisk bare puste dypt inn når de tar i døra, og tenke at " åh, de er så fine. og nå kan jeg ta pause"
Lykke er å la oppvasken stå en halvtime mens man løser verdensproblem i sofakroken. Oppvask går faktisk ingen steder, det gjør derimot de søte små.
Lykke er å sitte i sofaen mens tørketrommel rusler og går, oppvaskmaskin er tom, Laika er nynappet og ikke-røytende, de søte små sover og det lille vinglasset er velfortjent.
Lykke er at Høvdingen kommer hjem i morgen, det at han kommer hjem er jo faktisk ganske så fantastisk. Det er bra å savne hverandre litt innimellom.
Lykke er kanskje bare å glede seg over det man har?

4 kommentarer:

 1. Lykke er evnen til å kunne oppdage, og glede seg over hveredagslykke ... :)

  SvarSlett
 2. Godt skrevet! Hvis man har et helt vanlig liv, burde man lett finne mange lykkestunder. For de aller, aller fleste av oss har det veldig bra! Så det gjelder å sette pris på det man har.
  Ha en lykkelig dag!

  SvarSlett
 3. Hei, jeg ramlet innom her og fikk hverdagslykken rett i fanget! Takk! Ikke alltid like lett å huske lykken når de søte små ikke er så søte, synes jeg, men det er kanskje akkurat da vi burde tenke over det. Den fredelige jobben (godt sagt!) er jo alltids der på mandag :)

  SvarSlett
 4. Gunnhild: enig!
  Pia: Ja, vi har det bra. Vi må bare huske det litt oftere.
  Gunhild:Jeg øver meg på å tenke positivt. Det går litt opp og ned...

  SvarSlett