lørdag 20. mars 2010

Små gleder

Å være gift med en farende fant har sine klare ulemper, men også fordeler. Ettter mange år med frustrasjon og vanskelig planlegging av mulig sosialt liv på kveldstid har Fruen nå igangsatt prosjekt positiv tenking;
1. Gi ham litt dårlig samvittighet, ikke mye, bare litt, slik at eventuelle bonuspoeng kan komme deg til nytte.
2. Om han ikke er verdens råeste på pruting og shopping, sats på hudpleie og make up som selges på tax free. Send gjerne en hyggelig tekstmelding omtrent i den tid han mellomlander og sjekker mobil. Muntlige ønskelister levert før avreise funker ikke.
3. Det er fint å være eneveldig på hjemmebane. Her går matlaging, rydding, ordning&fiksing som en lek når man ikke har noen å delegere arbeidet til.
4. Pass på å bygge opp en base av gode venner til barn slik at de på kort varsel kan sendes hit og dit hvis du ønsker å gjøre noe uten barn på kveldstid. Dette oppnås ved å være hyggelig mor og ta med andre barn hjem, gi dem mat, følge opp lekser og si ja til overnatting hver gang det passer deg.
5. Når han kommer hjem; len deg tilbake og gled deg over den lille gleden i at han faktisk kommer hjem! Og om han kommer fra Asia og er sånn passe jet-lagged vet du at han er sprett våken tidlig enste morgen og du kan med god samvittighet sove litt lenger uten av hverdagens logistikk faller i grus.

Og sist men ikke minst: En venninne sa her for leden at slik er det, han har jo sagt ja til denne jobben.
Men det er faktisk ikke sant. Vi sa ja til denne jobben. Og det er en ganske viktig forskjell...

4 kommentarer:

 1. Det er det samme med Prinsen og meg når han er i Nordsjøen.
  Og jeg klager ikke for vi er skjønt enige om at VI har bestemt at han skulle fortsette å ha den jobben også etter at vi fikk barn.

  SvarSlett
 2. Supre regler, særlig nr. 2 tror jeg vil være innbringende. Timing is everything. ☺

  SvarSlett
 3. smart.....skal ta inn et par tips her...spesielt NÅR man skal sende sms om hva man skal ha på taxfree... -
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 4. HKH: Det med å være enig er ganske så viktig!
  Elisabeth og Tone: Husk å sjekke når eller om han mellomlander. Det er første mulighet. Om han slår på mobil når han går ut av flyet eller når han venter på bagasje er siste sjans, men denne kan være for sen om han bare har håndbagasje. Tro meg, det kjedeligste er å få en tekst tilbake " så ikke den før nå, sitter på flytoget"

  SvarSlett