fredag 5. mars 2010

BunadstilbehørDet har etter hvert blitt mer og mer utbredt med sølvbelter til damebunader. Dette synes Fruen ikke noe om, sølvbelter hører til visse draktområder og ble ellers brukt som brudepynt. Skikken med å iføre sjenerte konfirmanter slik brudestas synes Fruen er en stygg uvane skapt av gullsmeder og andre lumske markedskrefter.
Noe annet man har slitt med å selge til bunadbrukere, er dyre bukseseler som skal tilbringe sitt bunadliv mellom en skjorte og en vest og derfor ikke synes annet enn ved av- og påkledning. En bunadkledd mann kan , om ikke kaste jakken, så iallfall henge den pent over en stolrygg når dansen tar til, varmen setter inn eller talene drar ut i det uendelige. Men vesten skal ikke av, Fruen gjentar, den skal ikke av. Derfor sliter den dårlige selgeren med å finne hovedargumentene for å bruke mange penger på bukseseler som ingen skal se. Og jada, man er oppmerksom på at det kan være stas å kle av seg når man har lekkert blondeundertøy og interessert publikum, men hvem tar pause i avkledningen for å se på bukseselene?
Her på systua anbefales det enkle svarte bukseseler uten nevneverdig fjas, men det er slik at når en kunde dukker opp med en materialpakke til bukseselar frå Ulstein, som skal broderes og monteres, da er ikke Fruen vond å be. Saken endrer seg jo drastisk når fortjenesten stopper her i huset og ikke forsvinner til en perifer leverandør...

7 kommentarer:

 1. knegg-knegg :D
  Bra du slår et slag for å forkjempe fordyrende jåling.

  Min personlig lille kampsak er at herrenes hosebånd ikke skal knytes (altså, ikke knytes med knute) og det er no tulliball å ikke gå med lue, av og til iallefall. De aller fleste bunader har fine luer, men ingen tør å gå med de...

  SvarSlett
 2. Fram for bunadluer. De er kule og understreker antrekket. Jeg har en deilig silkelue til damaskkjolen min. Godkjent av ekspertene og sydd av en bunadengel.

  Lille Hjerte skal overta to broderte bunader - men den ene broderte etter min mormor mangler lauslomma. Er det viktig for en ung dame ha det?

  SvarSlett
 3. Det skal du ikke rødme for engang.
  Du lever jo av å brodere og sy bunad, så da skal du jo selvfølgelig gjøre det.
  Uavhengig av om du mener det er tant og fjas eller ei.
  Jeg har en x-svoger med opptil flere bunader, mannen er fullstendig gal.
  Det er nemlig ikke det at han er så glad i bunad, han bare elsker å være spesiell - så jo dyrere jo bedre.
  Det han selvsagt ikke skjønner er at de fleste andre mannfolk ikke har snøring på hvor dyrt det er.
  Eller har satt seg inn i hvem som er dyrest.

  SvarSlett
 4. Hehehe, fniser alltid litt her inne hos deg! Og denne gang var det ligninga sexy undertøy versus bukseseler som kilte den muskelen ..! :) Og ikke engang en god selger skulle finne god nok åsak til å bruke masse penger på dyre seler kontra fornuftige som gjør sin oppgave - til en rimeligere penge. Men tilbake til å nyte bukseseler; "Åhmm-m, så sexy bukseseler, jeg elsker hvordan de holder buksene dine oppe" .. liksom!? Takk for dagens fnis! ;)

  SvarSlett
 5. Jeg liker å lese om alle prosjektene dine, spesielt ettersom jeg selv, hobbysyersken og knapt nok det, har lovet mannen i huset at jeg skal sy bunad til ham. Kanskje ikke neste vinter, men muligens den neste? Det går jo gjernest godt?

  SvarSlett
 6. Anne: Lue er et must, eller skaut. Hodeplagg er en fin og viktig del av bunaden!
  Anita:Gudbrandsdøl? Siden du har damaskkjol? Man må ikke ha løslomme, det går helt fint uten. Du kan evt sy en stikklomme i splitten froan så får den heldige et sted å ha viktigheter.
  HKH: Slike menn er gode kunder, men bortsett fra det er de litt merkelige!
  Embla: haha, ja noe sånn. Kanskje man blir så opphengt i bukseselene at moroa slutter før den har begynt!
  Det lange, hvite huset: Det går gjernest godt ja. Ferdig klippete materialer og en vettug monteringsanvisning er en fordel, samt god tid ( ikke minst)

  SvarSlett
 7. Dessverre ikke - Hjertet har en brodert blå brodert Solør-Odal bunad.

  Hun skal arve både denne og den svarte broderte fra "dalen" som jeg eier.

  SvarSlett