onsdag 17. mars 2010

Lettere hektet

En gang i urtiden, da man ennå var ung og bodde i Barndommens dal, fikk en venninne en gjenglemt kassett av sin mor. På coveret var det bilde av en gjeng slitne karer, den ene med øyelapp. Kassetten var Bankrupt med Dr Hook og vi skjønte nok av tekstene til å forstå at dette ville mor i huset ikke overlatt oss hvis hun hadde spilt gjennom side en og to...
Noe musikk vokser man fra, men akkurat denne gjengen med sine oppsiktsvekkende dopsanger og rolige ballader, de har blitt. Ypperlig bilmusikk sier Fruen, og skrur opp volumet.
Den eneste gangen man virkelig har vurdert å skifte musikk, var en vakker vårdag for noen år siden da man ankom barnehagen. Fra sandkassen jallet I got stoned and I missed it, og en syngende Queenie var i full gang med å organisere kordamer. Ansiktsuttrykk kunne tyde på at enkelte voksne visste om bedre musikk for småbarn.
Bankrupt forsvant i et flyttelass,og kassettspillere har vi ikke lenger. Nå hygger Fruen seg med YouTube, og fremdeles er teksten i Cookie & Lila like fin, both of them are casualties of someone elses dream
Hva synes dere, er dette musikk å høre på?

2 kommentarer:

  1. Hahaha, helt grei nosttalgi. Jeg hører på Aretha Franklin, Edith Piaf og Nina Simone når jeg maler - hvilket forekommer å være hyppig nå til dags. Og da sier Lille Hjerte at det er typisk hennes mor å høre på "rar" musikk.

    Hanna Montana og desslike vil neppe overleve like lenge som før nevnte damer. ;)

    SvarSlett
  2. Jeg synes Dr Hook er helt konge.
    Som du påpeker er det ypperlig i bil, det er dessuten supert nåe man vasker hus, har kastet ut mann og barn og rocker rundt med støvsuger og langkost.

    SvarSlett