mandag 8. mars 2010

Kvinnedag

Oldemor giftet seg ung og gravid, fikk to barn på rappen og ble så forlatt av sin relativt tørste mann som ville prøve lykken i Junaiten. Noen år med hjelp fra fattigkassa gjorde henne svært bevisst på å aldri slutte å jobbe, og selv etter at hun var skilt og gift på ny med en snill og totalavholdende blikkenslager beholdt hun systua.
På denne dagen, kvinnedagen 2010, tenker Fruen på hva denne kvinnen oppnådde og hvor viktig kvinnefrigjøring var for hundre år siden. Nå kan vi unne oss å få barn uten å være gift, vi blir ikke kjeppjagd inn i ekteskap med uansvarlige slasker bare fordi det er et barn på vei, og vi kan skilles uten å måtte søke til kongen og be på våre knær for å bli kvitt ektemenn vi aldri burde hatt.

Kvinnedagen er viktig, men Fruen trekker ikke på seg de røde strømpene og marsjerer rundt i nabolaget. Den viktigste kampen nå utkjempes på hjemmebane, to søte små skal oppdras til likeverdige mennesker. De skal lære å verdsette seg selv og andre etter evner og innsats, ikke etter kjønn og utseende. De skal få med seg vissheten om at verden ligger for deres føtter,og at valgene de tar er deres egne. Hvis vi klarer det, i hvert hjem, da går verden fremover.Hyggelig med god respons på dette innlegget. Fruen mener vi er heldige som bor i Norge; på mange viktige punkt stiller kvinner og menn likt, mens det er en vei å gå på andre viktige punkt. Kvinnesak er viktig, likeverd, nestekjærlighet og respekt for andre mennesker uavhengig av kjønn, religion og hudfarge likeså.

6 kommentarer:

 1. tankevekkende innlegg!
  Gratulerer med dagen. 8 mars er fortsatt viktig både for oss her hjemme og medsøstre ute i verden.

  SvarSlett
 2. Gratulerer med dagen! Tusen takk for fin lykketipskommentar! Jeg tenker nok at du er en dame som er flink til å skape mye lykke i hverdagen din, men her kommer et lite lykketips (som lovet).

  Lykketips 32: Mitt lykketips til deg er å lage en 10-punkts-liste over ting som er typisk for familien Storlien. For eksempel: vi spiser alltid pizza på fredag, vidrar alltid på hytta på fjellet i påsken ...

  SvarSlett
 3. Jeg kunne ikke vært mer enig!

  SvarSlett