tirsdag 2. mars 2010

Lest siden sist

Bokanmeldelser blir det fint lite av, til tross for at det leses sånn passe jevnt her i huset. Akkurat nå er man litt usikker på hva neste prosjekt skal bli, muligens blir det en liten tur på mammutsalg i morgen, selv om det ville vært mer fornuftig å ta for seg noe av det uleste i bokhyllene.
men, altså bokanmeldelser:
Twilight.
Vakre, kalde vampyrer, vakre, varme varulver og Bella som ikke skjønner hvor vakker hun er. Stormende forelskelse, drømmen om evig ungdom og ja, hva mer kan man be om? Fruen slukte fire bind uten å falle pladask. Man ser ikke bort fra at det var dette med befruktelsen som fikk en skeptiker til å falle av lasset, for man har ennå ikke skjønt hvordan en vampyr som ikke spiser, ikke drikker og ikke har behov for å gå på do kan produsere nødvendige kroppsvæsker til å forplante seg. Samtidig er dette bøker de søte små kan lese, her er moralen slik at mor i Barndommens dal ville nikke bifallende til den minimale kroppskontakten før ekteskap.
Gutten i den stripete pyjamasen
Dette liker vi! denne ble lest på norsk ettersom Woody kom hjem med den fra skolebiblioteket og vi har lest på skift. Spennende vinkling og overraskende slutt ( til pass for faren syntes vi først, men så tenkte vi oss vel og vakkert om og fant ut at så ondskapsfulle er vi ikke.)
The Book Thief
Fra side en , fantastisk, fantastisk, fantastisk.Fruen har lest og grått, og glatt overhørt tilsnakk fra de søte små når man har vært midt i kapitler. Grunnet gjenglemt bok på Stockholmstur ble denne anskaffet i en bokhandel der, og takk og lov for det for da måtte den bli i engelsk utgave. Når man kjøper bøker her til lands er det lett å tenke at Høvdingen kan overta, og siden han leser nok engelsk på jobb vil han ha skjønnlitteratur på norsk. Fruen derimot holder fast ved vedtaket fra gymnastiden -engelsk litteratur nytes i original utgave. I norsk oversettesle vil The Book Thief være et selvsagt valg når far i Barndommens dal skal rekonvalesere etter hofteoperasjon neste uke. Og om det er noen der ute som ikke har lest denne - gjør det!

2 kommentarer:

  1. Jeg simpelthen ELSKER bok annmeldelser.
    Om litt kommer det kanskje en bokanmeldelse av din egen bok på en eller annen blogg skal du se!

    SvarSlett
  2. HKH: Det hadde vært noe det...Får vondt i magen bare ved tanken jeg!

    SvarSlett