torsdag 15. oktober 2009

Spørsmål krever svar

Fruen ba dere stille spørsmål, og det har dere gjort. Noen av spørsmålene krever litt lengde på svarene, så derfor blir det grunnlag for egne poster. i dag besvares spørsmålet fra HKH prinsessen av Makedonia som lurer på hvor lenge Fruen har jobbet hjemmefra;

Som dere sikkert har sett, har fruen svennebrev som bunadstilvirker. Dette ble oppnådd etter læretid, og resulterte i en ganske god, og ganske hektisk, jobb i Tigerstaden. Jobben ble etterhvert avløst av ny og enda mer hektisk jobb i Tigerstaden. Høsten for tre år siden var denne jobben overhodet ikke morsom lenger, man våknet hver morgen med ferdige lister i hodet over alt som måtte gjøres og ordnes og fikses og alle listene var basert på at kundekontakten var minimal. Siden kundekontakten absolutt ikke var minimal, ble listene lenger og lenger og en ikke spesielt vakker dag endte Fruen gråtende i garderoben på jobb. Det var behov for tenkepause! I løpet av de neste månedene fant vi ut at det kunne være mulig å avslutte togpendling, sen henting i barnehage/sfo, lørdagsjobbing og annen elendighet og heller satse på et liv som selvstendig.
Fruen la inn årene på tidligere arbeidsplass 16.mai 2007, og har blitt noen kilo tyngre i kroppen men atskillig flere kilo lettere i sjelen siden da. Nå er hverdagen en salig miks av bunadsying, strikking, kursvirksomhet, lærervikariat på Design&Håndverk, enkeltvakter i kiosk og litt skriving. og selvsagt - mamma, kone, hundelufter og diverse andre paddehatter. Livet er bra, selv om inntektene er sporadiske og man i perioder har akkurat nok på konto til en tipakning Biltmore light anno 1989.

2 kommentarer:

 1. Flott svar - 1000 takk!
  Du er ikke alene om å ha Biltmoore penger igjen på konto til tider.
  Hovedsaken er vel at en har det bra,
  det å jobbe for å leve fremfor å leve for å jobbe er jeg en stor tilhenger av.

  SvarSlett
 2. HKH: Enig - jeg trives veldig godt nå. Selv om jeg innimellom, når jeg er særdeles tom for røyk, ønsker meg en tidsmaskin. Selv om jeg ingenlunde savner Biltmore mint light. mentoldagene er definitivt over!

  SvarSlett