torsdag 8. oktober 2009

I aller beste mening

Fruen har snakket med mor i Barndommens dal. Gårsdagens lommer ble nevnt, og mens man innvendig telte til to, kom nevnte kommentar om mormors passepoilerte knapphull. Det er fascinerende hva mødre får seg til å si til sine barn, og selvsagt i beste mening...
her er noen klassikere:
- Den kjolen husker jeg at mormor gikk med. Det var da hun var litt lubben på femtitallet.
- Storesøster ble født med pen nese. Du hadde jo en liten potetnese.
( først i voksen alder oppdaget man at poteten hadde smalnet til en spiss liten sak)
- Dere har det jo ikke så ryddig som jeg er vant til. Men, så er jeg nok mer pertentlig enn du.
- Jeg hadde alltid middagen klar når dere kom fra skolen.
( ok, greit men kanskje lettere med en mann som ikke var hjemme annet enn i helgene og barn som gikk hjem fra skolen på samme tid?)

6 kommentarer:

 1. åååå noe så typisk.
  Jeg har fått høre dette(i aller beste mening selvsagt):
  - Jaja, så har du litt rot, det handler jo bare om prioriteringer.
  - Du når det gjelder de kjøttkakene dine, du kan godt få min oppskrift altså!
  - Jeg har bestillt time hos Berit til bunaden din, for skal du komme inn i den til 17.mai, MÅ den bare syes ut!

  SvarSlett
 2. Min ekssvigermor er rå på slike kommentarer. Hun skal gjerne gi et komplement, men ender opp me dnoe helt annet. Oi, så fin bluse du har på deg! Ja, for mye av det andre du har synes jeg jo ikke er noe særlig.... Jo takk skarru ha kjerring!

  SvarSlett
 3. Hei snuppa..Jeg kan bli med som hjelpelærer når de skal sy paspolerte lommer...
  Hilsen fru Lille

  SvarSlett
 4. Selv ble jeg fortalt at nesa mi så ut som en sånn liten dolokk-knott som satt på lokkene på utedoene før i de gamle tider... Dessuten har ikke nesa forandret seg stort heller, bare vokst litt underveis. Og det er nok enda flere om jeg bare tenker litt etter. Jeg tenker ikke etter. *glis* Men søsteren min fortalte meg en gang at hver gang jeg la meg spiste de boller og drakk brus, for jeg var jo bare adoptert, og kunne jo ikke være med på det. Jeg undret meg litt over den - selv om den helt åpenbar ikke var sann. Men nå drar jeg den gjerne fram igjen for henne og sier blææh!

  SvarSlett
 5. HKH: Hyggelig ikke sant...Håper vi blir flinkere til å unngå slike velmenende stikk til våre døtre.
  Mykstart: Auau, det var ikke særlig pent. Svigermødre, både ekser og nåværende kan være fine referanser til hva man ikke sier. Selv er jeg heldig.
  Fru lille: Å nesten som i Top Gun - You can be my wing man anytime! Bare så irriterende at disse mennene driver og reiser i tide og utide.
  Neglecta: Storesøster prøvde intenst å overbevise meg om at jeg hadde en hjerneskade. Søsken kan absolutt være ganske grimme!

  SvarSlett
 6. Ah, her var rett og slett innlegget jeg har tenkt på å skrive ganske så lenge nå. Jeg skjønner virkelig ikke hvordan enkelte får seg til å si slike ting - og hvordan de ikke skjønner at det absolutt ikke tolkes som et kompliment? Min erfaring er at det skal være 'lov' for de aller nærmeste å vær så ærlig og direkte at det ikke gjør noe om det sårer...

  (Og som du kanskje skjønner av den ivrige kommenteringen min i dag, så hadde jeg rett og slett over 20 Fru Storlien-innlegg å lese meg bakover i - så godt var det, for dagen min blir bedre og bedre for hvert innlegg! TAKK!)

  SvarSlett