lørdag 14. februar 2009

Gjenbruk

Helt fra tidlig barndom har blikkbokser hatt en sterk tiltrekningskraft på fruen, og på loftet i barndomshjemmet ligger en større samling, sirlig nedpakket i avispapir. Der blir de sikkert liggende både lenge og vel, ettersom stilen i utgangspunktet er noe mer minimalistisk her i huset. Hvis dere lurer på hva det betyr, så er det rett og slett slik at det finnes en enkel base som har en tendens til å bli dekket med ting/stuff/ duppeditter/lego/håndarbeid og ymse annet. Men - hvis man tar seg sammen og bedriver renskning med jevne mellomrom, trer enkelheten og helheten fram igjen.


Det må også sies at samlergleden på ingen måte er begrenset til blikkbokser og strikkegarn. Fruen har stor glede av bøker, sko, klær og smykker, og litt av hvert annet selvsagt. De siste årene har det kommet en del lunsjbokser fra femtitallet inn i huset , av den typen med brett inni delikate smørbrødkan ligge på. Nå kjører ikke vi akkurat den stilen når vi er på tur, så man måtte finne andre bruksområder for å forsvare innkjøpene. De fleste åpnes på toppen, og de er syskrin, lager for silkegarn, knappeboks, strikkepinnelager og diverse andre lagre. Men den ene åpnes foran, og har vist seg å være svært egnet til smykkeskrin for diverse junk.

Her ligger smykkene rett på blikkbrettene så dette passer ikke for "ordentlige" smykker, men siden fruen har et aldri så lite utvalg av "uordentlige" smykker også, er det kjekt å samle dem på et sted.

3 kommentarer:

 1. Det var jammen en lekker lunsjboks du! Passer ypperlig til juggel - har både ekte og ikke fullt så ekte smykker selv og bruker begge deler om hverandre. Det finnes mye fullt brukbart og pent på Accessorize :-)

  SvarSlett
 2. Så skjønn den var da...
  Jeg hadde ikke vært lei meg om jeg hadde hatt en sånn til alle kronjuvelen mine som er av litt mindre edelt metall!

  SvarSlett
 3. Takk! ja den er veldig søt.Og det er moro med juggel, jeg har jo vokst opp med madonna som stilikon...

  SvarSlett