mandag 31. mars 2014

dagens tips: ikke snik i køa

Du vet, når du står bakerst i en milelang kassekø og det bare er en åpen kasse og det endelig åpner en kasse til. Hva gjør man da?
Veeel, jeg synes man bør la de som står fremst i køa fordele seg på de to kassene. Den som står bakerst trenger ikke stupe fram , kaste varene sine på båndet og se triumferende på oss som fremdeles stamper i kø.
Dette er teorien.
Her en dag stod jeg omtrent midt i en slik kø. Lett stresset siden det skulle dukke opp en ny  kunde om en halvtimes tid. Problemet er hva man gjør når ingen av de foran deg skifter fil. Litt på hæla som jeg var pilte jeg derfor frem, dumpet kaffe, druer og kaviartuber på båndet og hørte, mens jeg dro kortet, murring fra pen, eldre dame bak meg.
På vei ut kikket jeg på henne, og helt uten å være tankeleser så jeg at hun syntes jeg hadde oppført meg som et ubehøvlet svin.

Og ja. Dere vet jo hvordan det ender, ikke sant?
For dere kan vel tenke dere hennes blikk da det omtrent en halvtime senere viste seg at samme ubehøvlede svin skulle sy om hennes kjære bunad...

Moralen er: Oppfør deg pent. Du vet aldri hvem som flytter hjem og har blitt den nye lensmannen i bygda. Eller tannlegen. Eller neste kunde.
Huff.
8 kommentarer:

 1. hahahah! Veldig morsomt. Snudde hun i døra? Fikk du kald skulder, det onde øyet? Oppdatering! Oppdatering! Sånne øyeblikk altså...! Takk for at du deler!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var litt anspent gitt. Jeg overkompenserte som besatt med å være overkoselig, så nå tror hun vel at jeg er både uhøflig og dum.

   Slett
 2. Å, kjære... jeg vet hva du mener. Man vil så gjerne te seg. Men noen ganger er det inmari fristende å slenge fra seg bilen rett foran døren til butikken, snike i køen og alt det der. For alle andre gjør det jo, og min visshet om at jeg har oppført meg pent, overskygges på enkelte dager av følelsen av å alltid bli overkjørt.
  Når jeg har med barn, gjør jeg aldri sånt. Og min sønn spør alltid, høyt, og da svarer jeg, høyt, at neo, vi venter på tur og vi parkerer der det er lov osv. Kanskje noen ter seg skikkelig neste gang?

  SvarSlett
  Svar
  1. Omtrent som meg:-) Men gud så godt det er å te seg litt mindre pent en gang i blant. Helt til man møter seg selv, eller den forulempede, i døra.

   Slett
 3. Skulle på et møte på skolen her om dagen. Var som vanlig ute i siste liten, og så en bil som var på vei ut fra parkeringsplassen. Svingte inn på en parkeringsplass like bak denne, og hoppa ut. Da så jeg at nevnte bil stod med ryggelys, klar til å svingen inn på den plassen jeg nettopp hadde tatt...
  (Satte meg inn og fant en annen plass, og unnskyldte meg veldig på vei over skoleplassen...)

  SvarSlett
  Svar
  1. Strålende! Får håpe det ikke var kontaktlæreren til ungen, eller noe lignende:-)

   Slett
 4. Herlig skrevet. Det er jo sååå typisk, når man for en gangs skyld gjør noe dumt så skjer dette.

  SvarSlett