lørdag 8. mars 2014

Dagens plan

 
Planen var god nok den: plante seg selv i sofaen, glemme verdenen rundt oss og forsvinne inn i en bok. 

Jeg gleder meg til å lese om Helga som overlevde Theresienstadt og Auschwitz. Men først skal jeg lese de siste 78 sidene i dramaet om Charles og hans dronning. 
Årsaken til at jeg vet eksakt sideantall? 
Vel, den er litt kjedelig, den evner ikke å fenge. Det kan jo ha en sammenheng med at vi vet hvordan det endte - Off with the head og kortvarig britisk republikk. Jeg engasjerer meg definitivt lettere i kjoler og diamanter enn i avhandlinger om maktsyke menn og deres politiske disposisjoner. 


Fotnotene dropper jeg definitivt! Men bortsett fra det skal jeg lese ferdig boka om et noe umake, men likevel lykkelig, par som elsket hverandre og barna sine.
Og hvis noen vil låne boka - si i fra.! 

PS. Legger du bort kjedelige bøker eller legger du godviljen til og leser deg gjennom? 

6 kommentarer:

 1. Før las eg. alt ferdig, ryddig og ordentleg, no legg eg bøkene vekk om dei ikkje har fanga meg etter 100 sider!

  SvarSlett
 2. Før gjorde jeg det. Tvang meg gjennom. Nå legger jeg de bort. (Men de har en egen hylle i bokhylla, de bøkene som er påbegynt, men ikke lest.)

  SvarSlett
 3. Jeg kjemper! Uavsluttede ting spiser på samvittigheten min, og det kan jeg ikke leve med. Dette gjelder bøker såvel som håndarbeidsprosjekt. Jeg prøver i det lengste å bruke lengselen mot den nye boken/ den nye spennende strikkeoppskriften som motivasjon til å "bli kvitt" den gamle. Av og til kan det kjennes ut som et svik mot lyst og kreativitet, men alternativet med hauger av påbegynte bøker og prosjekter er alt for skremmende! Dermed blir ting ferdig og jeg blir veldig flink til å prioritere!
  /Carin

  SvarSlett
 4. Jeg orker ikke lenger å tvinge meg gjennom bøker som ikke fenger. Men dagboken du har her i innlegget, den fikk jeg lyst til å lese. Takk for tips.

  SvarSlett
 5. Noen bøker har jeg slept meg gjennom, men de siste åra har det vært flere hvor jeg har tenkt "Nei, det her gidder jeg ikke" og har lagt den fra meg. Som den Spis, elsk, lev eller hva den het. Gjeeeesp.

  SvarSlett
 6. Før gjorde jeg det, men nå gidder jeg ikke. Lesing er bare glede for meg. Før prøvde jeg å lese ting jeg liksom syntes jeg burde (klassikere, og bøker som "alle" leste). Nå leser jeg bare det jeg har lyst til, og artige ting jeg kommer over når jeg googler rundt eller vimser på bokhandel. Og så leser jeg ting jeg har lest før, som jeg liker. Det er herlig avslappende på sengekanten!

  SvarSlett