tirsdag 29. oktober 2013

date nights- fra reality-tv til realitet?Noen nyheter er mer oppkvikkende på morgenkvisten enn andre. I dag for eksempel, forslaget om ukentlig date night...Ærlig talt, minister Horne, tørk de amerikanske såpeboblene ut av øynene og se deg om. Du er i Norge. Vi dater ikke på denne måten.
men om vi nå seriøst skulle vurdert å innføre en slik kveld, hvilken kveld skulle det vært?

For under har vi satt opp en ganske vanlig og ikke spesielt stressende uke for en ganske vanlig og ikke spesielt stresset familie:

mandag:
16.45 Høvdingen kommer hjem
17.00 Middag for de som er hjemme
17.30 Fruen reiser på jobb
18.15 Høvdingen kjører Woody og kompis på fotballtrening
og hentet Queenie hos venninne på vei hjem
21.15 Fruen kommer hjem fra jobb. Da sitter Høvdingen med siste rest av dagens arbeid

tirsdag
16 Middag for de som er hjemme
16.45 Queenie skal kjøres til spilletime med venninne.
18.00 Bunadprøving med kunde og kundens mor

onsdag
16 Middag for de som er hjemme
16.45 Woody og kompis kjøres til fotballtrening
18.30 Queenie kommer hjem fra venninne

torsdag
16.45 Middag
17.15 Queenie kjøres til barmarkstrening, med skisko, staver og drikkeflaske. 17.25 hjem igjen for å hente hjelm.
18.30 Hente Q på barmarkstrening. Handle mat i mellomtiden.
Høvdingen er bortreist på jobb, kommer hjem fredag ettermiddag.

fredag
16.30 Woody leveres på toget for å besøke kompis
17.15 Queenie kjøres til fotballtrening
18.45 hente Queenie
19.30 Middag for de som er hjemme

Lørdag
9.00 Fruen drar på jobb
16.45 Fruen kommer hjem

Søndag 
9.15 Fruen drar på jobb
12.45  Queenie skal i bursdag
15.00 hente Queenie i bursdag
17.00 Fruen kommer fra jobb
18.15 hente Woody på toget


I tillegg skal det vaskes klær, huset skal støvsuges og moppes mildt en gang i blant. Mat skal lages, lekser bør til tider følges opp. Bikkja skal luftes. Vi voksne skal trene litt. Og noen uker er det to kveldskurs, ikke bare det ene på mandager. Noen uker er Høvdingen borte fra tirsdag til fredag. Noen uker er det foreldremøter og utviklingssamtaler og fotballkamper og mammakveld og spontan tur til legen med den ene eller den andre.

Om vi har det travelt? Nei, ikke mer enn andre. Det går helt fint, vi stresser sjelden og ungene kan stort sett velge hva de vil være med på av aktiviteter. Men som dere ser, det er sjelden vi kjører både til og fra. Vi samarbeider godt med andre foreldre som har barn på samme aktiviteter.
I tillegg har vi fremdels den fordelen at Fruen jobber mye hjemmefra og kan lage tidlig middag et par dager i uka. Vi spiser ikke middag sammen hver dag, men vi spiser middag hver dag.
Og når det er helg og vi ikke skal noe som helst,  Og i høst har vi hittil hatt EN helg hvor det ikke skjer noe som helst, da er det faktisk usannsynlig godt å bare kollapse i sofaen sammen med ungene. Det å skulle stikke på kafé eller tapasbar bare for å date og prioritere kjærligheten ville ikke fungert.
For, vi er to voksne i huset. Og vi kunne sikkert ha datet og sett hverandre dypt inn i øynene mye mer.

Men vi er også en familie i dette huset. Og nå som ungene ikke blir lagt kl 19.00 hver kveld ( eller noen kvelder i det hele tatt ) så er det ikke gjennomførbart å date hver uke.
Vi er nemlig ikke bare to voksne. Vi er foreldre. Det betyr at vi  ønsker å være sammen med ungene våre en og annen kveld, og ikke bare i bil til og fra diverse treninger.

Men bevares, minister, hvis du har noen gode innspill på når vi kunne klemt inn den der date nighten, så be my guest! Du kan hjertens gjerne passe hus, unger, bikkje og vaskemaskin mens jeg spiser sushi og ser henført på Høvdingen uten å tenke på om sønnen spiller GTA og om dattera sminker seg fra øyebrynene og ned og om de husker å gjøre leksene sine og spise fornuftig.
Vi hadde sikkert hatt godt av det, alle sammen.
6 kommentarer:

 1. Heia deg! Akkurat sånn tenker jeg også.

  SvarSlett
 2. Du glemte "handle mat". Ser forøvrig kjent ut.
  Tror vi skal være glade for at vi datet fra oss i ungdommens vår - det blir så lite tid til det etter hvert. ('skjønt - det het jo ikke "date" da jeg var ung...).
  Men en date eller to i ÅRET - det hadde vært fint!
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg glemte visst mathandel. Der ser du, fru minister, det er ikke lett.
   Og ja, en date i halvåret kunne vært helt passe.

   Slett
 3. Jeg himla vel like mye med øynene som deg da jeg hørte om dette forslaget. Jeg er ENIG i at det er viktig å ha tid til hverandre, men i den fasen av livet som du beskriver er det omtrent ikke praktisk mulig. Jeg husker en del biffer vi skulle kose oss med på fredagskvelder eller lørdagskvelder. For å gjøre noe sammen. Bare to av oss. Etter leggetid for ungene. Men vi skulle bare hvile bittelitt først. Fryktelig groggy våkna vi cirka klokka elleve og snublet videre i seng. Biffen fikk vente. Å gå ut og spise var ikke mulig. Vi orka ikke.
  Senere ble det mer slik du beskriver, bare ganger to. Vi har fire barn. Og som du sier: vi er en familie som prioriterte å tilbringe tid sammen. Det er viktig. Veldig!
  En gang i året prøvde vi å få til en middag ute. Bare vi to. Etterhvert begynte vi å reise på weekendturer. En gang i året.
  Vi er fremdeles gift. Har vært det i 28 år. Jeg tror løsningen finnes andre steder enn på "deit". Man må kunne kommunisere. I hverdagen. Punktum.

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh, skulle ønske ministeren leste denne kommentaren, Ann Judith!

   Slett
 4. Det er så kjedelig å være realistisk, er det ikke?

  Jaja.. noe sier meg at dette ikke er det eneste glupe forslaget hun kommer med. Jeg venter i spenning!

  SvarSlett