søndag 6. oktober 2013

Alt har et navnSom kurslærer er det viktig å huske hva de ulike stingene heter ( og hvordan de skal syes ). Attersting for eksempel, og kjedesting. Og det blir lett forvirring hvis kurslærer ikke husker at kontursting også kan gå under navnet stilkesting. 
Du bør vite forskjellen på en planlagt fransk knute og en mindre velkommen blåknute.

Men innomhus, på egen systue, da hender det at man legger av seg kurslærerhatten og er enig med seg selv i at heksesting er og blir vindskeive korssting...
Men om DU kommer på et broderikurs en gang eller i annen sammenheng henviser til heksesting som vindskeive korssting....Ja da er det selvsagt ikke her du har lært det...

4 kommentarer:

 1. Åjo du! Mye lettere å huske når man har sånne artige navn på stingene:) Jeg har husflisskole fra tidlig åttitall, men husker ikke hva stingene heter (bare noen) - det viktigste er vel å kunne brodere dem;)
  Du broderer nydelig! (For jeg KAN i allefall se forskjell på pent og ikke)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, ja å kunne stingene er det vikigste.
   Og takk! Jeg liker å brodere og synes selv jeg før det ganske bra til. Men hyggelig med ros:-)

   Slett
 2. Flinke dama! Jeg blir så inspirert av deg, har kjempelyst å begynne å brodere - selv om jeg er en strikker på min hals :)
  Ha en kjempefin dag og tusen takk for interessante bloggposter.
  hilsen Berit

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig! Og det går an å både brodere og strikke:-) Fint for armer og hode med litt avveksling.

   (Sier jeg som knapt nok har strikket på to år, og som savne rstrikketøy men aldri finner helt roen til å sette i gang. )

   Slett