onsdag 15. juni 2011

alene hjemme

Selv om mangt og meget var enklere før, er det også mye som lettere lar seg løse med alder og erfaring. Lukeparkering for eksempel, det har blitt enklere. I slike situasjoner har det også blitt enklere å innse når slaget er tapt og heller kjøre videre til neste luke, der man med letthet kan sette fra seg et vogntog og friskt svinge den lille grå inn der...
Noe annet som har blitt lettere med årenes løp er å være alene med de søte små mens Høvdingen er bortreist. De kan forhandles med, dette er ikke det samme som bestikkes selv om det også fungerer aldeles utmerket, de får med seg beskjeder i 8 av 10 tilfeller og de hjelper til med lufting av den lystige, planlegging av middag. I tillegg holder de mor med selskap og lar henne få utløp for en del av ordflommen som bygger seg opp i løpet av en dag uten annen sosial kontakt enn en snorkende hund.
Likevel, det finnes situasjoner man ikke bør sette seg selv i når man er alene:
1. unngå ytterdør med smekklås.
Dette kan føre til leie opplevelser, og fremskyndet utskifting av nevnte ytterdør. Man kan imidlertid bli bedre kjent med naboene.
2. prøving av kjole med morken glidelås
Dette kan føre til virkelig leie opplevelser med fare for å få skuldre av ledd og forstrukket rygg. Trikset er å sjekke glidelåsen mer enn en gang før man trer seg inn i et pølseskinn man i mutt ensomhet  risikerer å klippe seg selv ut av.
3. ikke planlegg rolige arbeidskvelder
Parallelt med at de strekker seg i været strekkes også leggetiden. De gylne timene med konsentrert jobbing erstattes av kursing for fersk facebook-mor, lakking av negler, samtaler, klesvask og atter samtaler.
4. Glem det velfortjente vinglasset
Eller, utsett det til alle andre sover. Å ikke kunne kjøre for å handle/hente/bringe/levere fordi man har inntatt et kvart glass er ikke hyggelig eller morsomt. Muligheten for at barnet bruker dette som unnskyldning for gjenglemte saker/ ikke utførte oppgaver neste dag er også beklemmende...
5. Unngå uhell med bil
Det er aldri stas når ting i bilen henger seg opp, faller av eller bare forsvinner. Når gassvaieren henger seg opp og bilen høres ut som Apollo 13, er det bedre å ha mannen på kontoret enn i Kuala Lumpur eller  der omkring.
6. Unngå siste og første uke av skoleåret
Hektisk nok om man er to. Definitivt ikke ideelt om man er alene og er vant til å være to.
7. Ikke bli syk

Og om man ikke klarer å holde seg unna disse punktene, tell stille og rolig ned til forventet hjemkomst og send hyggelige meldinger til den bortreiste hvor man på en kultivert måte forteller om livet på hjemmebane. Bare nevn i forbifarten at den ene har brukt øyekremen som sårsalve og at den andre har mistet mors favorittparfyme ned fra 2.etasje ( til stor frustrasjon for nabolagets katter som ikke klarer å plassere ny eim rundt husveggene).

4 kommentarer:

 1. Det her var noen fine og nyttige punkter, og jeg istemmer i noen av de.
  Man overlever det meste, selvom man da man står midt oppi det ikke virker slik.
  Ha ei forts fin uke. :))

  SvarSlett
 2. Det går så bra så. Egentlig syns jeg punktet med glidelåsen er verst. Når slikt skjer ringer alltid telefonen eller det ringer på døra og så står jeg der som en halvstappet pølse.

  SvarSlett
 3. Hehe, her var det mange gode tips. Men kva for ein parfyme var det som vandra heden?

  SvarSlett
 4. Lurte jeg også på :D
  Det med glidelåsen hørtes kjent ut :lol:

  SvarSlett