torsdag 30. juni 2011

kreativ sommeruke


Uken brukes på best tenkelige måte; på kreativ sommerskole for barn.
I løpet av fem dager skal glade barn oppleve gleden ved å strikke, spikke, brodere, tove, snekre og male. Det er hektisk, det er skjenking av saft, oppkutting av epler, plastring av knær og tær, det er av og på med klær etter vær, spise inne eller ute, det er opptelling av barn og utdeling av navnelapper.
Det er interessant å se sitt eget barn suge til seg kunnskap som hun på ingen måte er mottakelig for når Fruen prøver seg på en-til-en undervisning på hjemmebane.
Noen var med i fjor mens andre er nye i år, men allerede i dag - mens de gnikket og gned på grønnsåpefylte ulldotter diskuterte de hvorvidt de skulle komme tilbake neste sommer, og hva de håpet de skulle få lære da.
Det er slitsomt innimellom, ansvaret er stort og alle skal trives og oppleve gleden i å mestre. Vi skal lage aktiviteter som passer flere kunnskapsnivåer, og som fører til produkter barna har glede av.
Men den gleden de viser, når de knekker koder, spikker et fabeldyr eller broderer navnets sitt med korssting, den oppveier timene som går med til planlegging og bekymring for faglig innhold og formidling.
Og når dagen er over og Fruen sitter taus og flat i en stol, da tillater man seg å kjenne litt på gleden og lettelsen i det enkle faktum at man ikke gjør dette på heltid. For ære være alle de lærere som makter å bevare gløden år etter år, selv ville man utvilsomt ha brent ut fortere enn en fyrstikk.

8 kommentarer:

 1. Supert sommertilbud! Husflidslaget i vår kommune har også dette, og det blir fort fullt! Jeg oppfordrer hvert år skoleelevene mine, og de som deltar elsker det!

  Bra jobba, og god sommer!

  SvarSlett
 2. Så herlig, ble helt rørt, jeg. Må være slitsomt, men utrolig givende å være lærer.

  Om du setter i gang et "Bli venn med overlockmaskina"-kurs, så melder jeg meg på sporenstreks!

  SvarSlett
 3. Akeleiedamen & Underveis: Dere kan jo søke jobb neste sommer:)
  Camilla: Så bra! Nysgjerrig på hvilken kommune det er !
  Elisabeth: Jeg skal ikke gå i detalj, men det vil aldri bli avholdt glade overlockkurs med meg som lærer. For å si det sånn; du er ikke den eneste som har slitt...

  SvarSlett
 4. oi så spennende! Hvorfor var det aldri sånne tiltak da jeg var barn - vi hadde juleverksted før jul men det var vel også alt! Ære være sånne ildsjeler som du! Nå fikk jeg også lyst å tove ull og brodere navnet mitt i korssting ... eller noe sånnt :)

  SvarSlett
 5. Jeg er ikke så sikker på at du ville brent deg ut på jobb i skolen. Presset på et kort sommerkurs må være stort. En lærer kjenner etterhvert alle elevene og har mer tid til å gjennomføre aktivitene på.

  SvarSlett