lørdag 18. juni 2011

sommerjobben er i boks


Det går jo ikke an å legge jobben helt bort i to måneder. Eller, det går jo an, men det straffer seg gjerne når skolen starter opp og to barn skal utstyres etter alle kunstens regler og motens luner.
Men akkurat hva man skal jobbe med, hva som kan være med på ferie og hva man kan gjøre uten tilgang på kunder, det kan være et puslespill.
Nå er den bekymringen over ettersom man har mottatt en bunad som skal broderes. Så gjenstår det bare å se om det i år blir som planlagt;
at de søte små pusler harmonisk med sitt og lar mor få en nesten daglig arbeidsøkt?
Eller om det går som det pleier å gå;
at en svartsinnet mor strijobber i ny og ne?
Heldigvis skal Høvdingen ha lang og sammenhengende ferie...

ps. vi er ingenlunde moteslaver. Men spesielt husets yngste har ganske klare preferanser hva angår pennal, meldemapper og annet utstyr som har hatt en lei tendens til å være sterkt påvirket av Disney og andre utenlandske merkevarebyggere. Og til og med grimme og gretne mødre kan innse at det å bære rundt på et avdanket pennal som er mer passende for førsteklassinger ikke akkurat hever motivasjonen for en som skal begynne i fjerde klasse.

2 kommentarer:

 1. Hei!
  Så fin blogg du har!
  Liker så godt måten du skriver på, og temaene du skriver om.

  Selv venter jeg på min nordlandsbunad som er til montering nå...lurer derfor litt på hvor mange timer som ligger bak en ferdig brodert og montert bunad - helt komplett med skjorte, cape og lue?

  De unge vet hva de vil ha ja - nytter vel ikke å tilby å sy pennal?

  SvarSlett
 2. Cafemocca: Tusen takk for hyggelige ord! Det ligger mange, mange timer i en komplett bunad. eksakt antall har jeg fortrengt...det er sikkert dumt, men spesielt broderingen er så lite lnnsom at jeg ikke makter tenke på hva jeg burde gjort isteden som ville vært mer lønnsomt.

  SvarSlett