torsdag 23. juni 2011

Hør på kokka!


Tv-overføringen av signingen i Nidarosdomen ble spent fulgt av to voksne kokker og en sommerjobbende frøken. På forhånd ble kunder fordelt etter det gode prinsippet en-to-tre, med unntak av at frøkna skulle betjene bensinpumpe og kokke nr to skulle steke eventuelle schnitzler.
Det ble rot i systemet da en ung og lyslugget fyr stakk hodet inn i tv-stua og lurte på om det fantes noen gjester med behov for bilhjelp, og om det var mulig å få en kopp kaffe. Vi svarte i kor, nei, på det første, men selv om det var kokke nr en sin tur til å trave ut i respesjonen og skjenke kaffe gjorde hun seg tung og tunghørt. Det samme gjorde kokke nr to. Motstrebende forlot frøkna nærbildene av silkekjoler og hatter og skaffet kaffe.
Ved retur tv-stue flirte kokke en og kokke to lurt, og ytret at han der NAF-sjåføren, han er da en utrolig hyggelig fyr. Han måtte vært noe for deg.
Jaja, neinei, sa vel Frøkna...
På dagen tyve år etter er man fremdeles aldeles enig med kokkene - han er en utrolig hyggelig fyr.

Og hvis man er ute og spiser, og det på menyen står noe i retningen av kokkens tips, ja så følger Fruen det rådet med lett hjerte. For man har erfart at hvis kokka anbefaler noe som ser bra ut, så stemmer det!

2 kommentarer:

  1. For et bra råd! Og ting tyder på at du valgte fornuftig!

    SvarSlett
  2. Heldigvis ordner skjebnen det slik at det innimellom kommer noen lyslugger oppover dalen...kom selv over et eksemplar på den legendariske "fossheimkjellar'n" for 22 år siden :)
    Netty

    SvarSlett